DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc meglepődött a Ferrari hátrányán

A Ferrari pilótáját váratlanul érte a csapat Japánban tapasztalt lemaradása, az utóbbi versenyhétvégéken látott forma miatt nem erre számított. Vettel szerint van tartalék az autóban.

Charles Leclerc és a Ferrari az utóbbi négy F1-es versenyhétvégén különböző karakterisztikájú pályákon mutatott mindenki másnál erősebb formát, ezért Japánba érkezve a monacói meglepően tapasztalja, hogy lemaradásban van a Mercedeshez képest. A második szabadedzésen 0,356 másodpercet kapott a leggyorsabb időt futó Valtteri Bottastól, így a negyedik helyen zárta a gyakorlást.

 leclerc-japan-action-20191



„Azt hiszem, hogy mindent kihoztunk ebből a napból, és ez a legfontosabb. Az viszont kissé meglepő, hogy hiányzik a tempónk. Az utóbbi négy hétvégén erősek voltunk, ezért itt is erre számítottunk. A hosszú etapunk nem volt jó a Mercedeshez képest. A Red Bullhoz viszonyítva rendben vagyunk, de ennek utána kell néznem. Kevés üzemanyaggal sem voltunk elég gyorsak, még ezen is dolgoznunk kell. Az autó nem tűnt rossznak, az egyensúly egészen jó volt, de összességében talán valamennyi tapadás hiányzik.”

Sebastian Vettel két tizedmásodpercre volt lemaradva csapattársától, ám legjobb körét forgalom befolyásolta. Szerinte a Ferrari helyzete „nem olyan rossz, mint amilyennek tűnik”.

„Szerintem rendben voltunk, talán egy kis tempó hiányzik, de maradt még az autóban. Azt viszont kár lenne tagadni, hogy a Mercedes minden alkalommal nagyon gyors volt, amikor a pályára hajtott. A Red Bull is jól érzi itt magát, szóval szoros lesz vasárnap” – idézte őt az Autosport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: