DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton: Vettel már nem vezérpilóta

Az ötszörös világbajnok Lewis Hamilton Szocsi után úgy látja, már nem Sebastian Vettel az elsőszámú versenyző a Ferrarinál. A brit szerint egyértelmű, hogy már Leclerc-t futtatják fel, ez viszont hiba.

Sokat beszélnek az Orosz Nagydíj óta a Ferrarin belül zajló eseményekről, ami több aspektusból nézve is furcsán hatott. Az előre megbeszélt stratégia tökéletesen működött, a rajt után ugyanis Sebastian Vettel a szélárnyék és az erős motor segítségével könnyedén lerajtolta Lewis Hamiltont és a második kanyarba már az első két helyen érkeztek meg a vörösök.

De a német rajtja és a szélárnyék annyira jó volt, hogy simán befért Leclerc mellé is és vezette a versenyt. Ekkor azonban ellenszegült a csapatutasításnak és az élen maradt, Leclerc pedig fokozatosan elkezdett lemaradni. A kerékcserékkel viszont úgy játszott a Scuderia, hogy a négyszeres világbajnokot hozta ki körökkel később, amikorra Leclerc a friss abroncsokkal már elé is került.

Hamilton számára világos, hogy a Ferrari már nem Vettelt favorizálja


Lewis Hamilton számára az eljárás nyilvánvaló: a Ferrari már Leclerc-t részesíti előnyben, Vettel már nem vezérpilóta. „Érdekes dinamika olvasható ki a Scuderiánál, egyértelműen Sebastian volt az elsőszámú pilóta és most pedig már világos, hogy nem ő az. Minden jel arra mutat, hogy egy ideje Charles-t próbálják favorizálni” – mondta el Lewis Hamilton Suzukában.

„De hogy ez jó-e az istállónak? Nem hiszem. De már örök idők óta az a filozófiájuk, hogy egyértelműen legyen egy elsőszámú versenyző. A rajtnál alkalmazott stratégiájuk? Úgy gondolom, Charles azt mondhatta, biztosítom neked a szélárnyékot! Utána pedig nem is védekezett csapattársa ellen, pedig ezt meg kellett volna tennie.”

„Egy versenyző ne adja fel a pozícióját abban a reményben, hogy utána majd visszakapja. Nem fogják neki visszaadni. 2007-ben, újonc évadomban is hasonlót éltem meg Fernandóval. Az év elején ő (Alonso) volt az elsőszámú versenyző, de év közben megváltozott a dinamika és egyenlően kezdtek minket kezelni. Mindig vannak olyan pilóták, akik vezérszerepet akarnak maguknak, mert úgy könnyebb. Én viszont szeretem ezt kiérdemelni. Induljunk egyenlő feltételekkel, aztán az évad során úgyis kiderül, ki kerekedik felül” – magyarázta Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: