DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Fittipaldi: A Ferrari szereti, ha Vettel nyer

A kétszeres világbajnok brazil úgy látja, nem akarja a Scuderia teljesen elnyomni Sebastian Vettelt, mivel szeretik a németet. Ellenben a média szereti kiélezni és eltorzítani a vitákat.

Belgium óta Charles Leclerc egyértelműen szép fokozatosan a Ferrari vezérpilótájává nőtte ki magát, ezt zsinórban megszerzett négy pole-pozíciója és két futamgyőzelme is bizonyítja. Igaz, azóta már dupla ennyi sikere is lehetne, de a stratégia Szingapúrban Sebastian Vettelt, Szocsiban pedig a két Mercedest hozta elé.

Az oroszországi eset különösen furcsán hatott, amikor a rajt utáni rádióbeszélgetésekből kiderült, Vettel nem tartotta magát valamilyen korábbi egyezséghez és az élen maradt. A csapat viszont a kerékcseréknél „megoldotta” az anomáliát, több körrel később hozta ki friss abroncsokért Vettelt, közben Leclerc teoretikusan elé is került. Igaz, a VSC miatt a monacói így is Hamilton mögé került.

Fittipaldi szerint a Ferrari szereti Vettelt és kívánja, hogy nyerjen is


Ezt többen is úgy értelmezték, hogy Vettelnek már semmi jövője a Ferrarinál. Nem tartozik közéjük Emerson Fittipaldi, a 72 esztendős legenda szerint a vörös istállónál nagyon szeretik a négyszeres világbajnokot. „A Ferrari azt akarja, hogy mindkét pilótája győzzön, ezért természetesen támogatják is Vettelt. Nagyon szeretik őt” – ecsetelte véleményét Fittipaldi az Auto Bild című lapban.

„Az olasz média szándékosan felnagyította az esetet. De mindig óvatosnak kell lennünk azzal, mit is mondunk. Azt kell mondanom, hogy leginkább azért, mert a média kedveli a felhajtást és a vitákat.”

Mi a terve unokájának, Pietro Fittipaldinak a következő évre? „Jó opció, ha 2020-ban is marad a DTM-ben. Bár az IndyCarból is akadnak ajánlatai, jobban szeretném, ha Európában maradna. Azt remélem, hogy 2021-ben már a Formula-1-ben láthatjuk” – fogalmazott Emerson Fittipaldi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: