DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Button: Perez bizonyos tekintetben jobb, mint Hamilton és Alonso

Jenson Button értékelte korábbi csapattársait, a brit nem kis nevekkel versenyzett együtt pályafutása során. Bár két nagyágyúval is megosztotta a garázst, mégis Perez lepte meg őt a legjobban.

Jenson Button 2000 és 2017 között versenyzett a Formula-1-ben (bár utolsó évében már csak egyetlen versenyen, beugróként vett részt Monacóban, amikor Fernando Alonsónak az Indy 500-on akadt kötelezettsége. Számos nagynevű, futamgyőztes csapattársa volt karrierje során, mint például Ralf Schumacher, Giancarlo Fisichella, Jarno Trulli, Jacques Villeneuve, vagy éppen Rubens Barrichello, Lewis Hamilton és Fernando Alonso.

A Beyond the Grid podcasten nekiszegezték a 2009-es világbajnoknak a kérdés, hogy mindegyikük közül ki volt a legjobb csapattársa. A brit inkább szegmensekre és vezetési stílusokra bontotta a választ, de alighanem elég komoly meglepetést okozott a Sergio Perezről alkotott véleményével.

Perez néha Alonsónál és Hamiltonnál is gyorsabbnak bizonyult


„A leggyorsabb egyértelműen Lewis (Hamilton) volt, ez vitán felüli. Fernando viszont a legteljesebb pilótának mutatkozott, csak a legritkábban tűnt úgy, hogy bármiféle gyenge pontja lenne. Mindketten nagyszerű versenyzők, elképesztő tehetséggel és több világbajnoki címmel a tarsolyban” – ecsetelte véleményét Jenson Button.

„Technikailag mindkettejük felett állt Rubens Barrichello, egyértelműen felülmúlt mindenkit ezen a téren. Egészen pontosan tudta, hogyan állíttassa be a lehető legjobban a versenyautóját. Rengeteget tanultam tőle erről, mialatt a csapattársam volt.”

„A legnagyobb meglepetésem? Kétségtelenül Sergio Perez. Bizonyos pályákon olyan szinten gyorsnak bizonyult, ami már szinte nem is volt normális. Ezt ugyan nem tudta folyamatosan állandósítani, de a neki igazán fekvő pályákon egyszerűen legyőzhetetlen volt. Az autó hátsó részét jobban terhelő pályákon gyorsabb volt, mint bármelyik másik csapattársam, ilyen volt például Bahrein is” – fogalmazott Button.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: