DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kvjat egész évben csúcsformában versenyez

Két éve ilyenkor azt hitte, mindennek vége, idén mégis újra esélyt kapott Danyiil Kvjat és egyelőre él is ezzel a lehetőséggel. Minden kört élvez, topformában vezet, még egy dobogó is összejött.

Nem kis meglepetésre térhetett idén vissza a száguldó cirkuszba a „torpedó”, aki két esztendővel ezelőtt dicstelenül távozott a Toro Rossótól, miután megbízhatatlanul teljesített. Szinte mindenki csak a hatalmas baleseteire emlékezett, ám Danyiil Kvjat képes volt megújulni. Az idei évben nincsenek balhék, csattanások, csak jó teljesítmény, rengeteg pontszerzés és még egy dobogós helyezés is.

A még mindig csak huszonöt éves orosz pilótát tavaly ősszel kereste fel ismét Helmut Marko és adott neki még egy lehetőséget. Bár év elején nagy találgatás folyt, hogy vajon ezúttal érettebben versenyez-e a rutinos orosz, azóta megkaptuk a választ: igen. Idén már hétszer végzett pontszerző helyen, Németországban pedig a Toro Rosso istálló fennállásának második dobogós helyezését szállította, Sebastian Vettel 2008-as monzai győzelme óta az elsőt.

„Idén szinte egész évben sikerül csúcsformában vezetnem, jobban, mint korábban bármikor, ki tudok hozni magamból mindent. Ez igazán élvezetes, éppen ezért élvezem annyira ezt a sportot. Természetesen, amikor ehhez jó eredmények is társulnak, az még fantasztikusabb érzést hoz” – ecsetelte véleményét Danyiil Kvjat a Formula1.com hasábjain.

Kvjat másodvirágzását éli a Toro Rossónál


„Úgyhogy remekül érzem magam, eddig ez egy kiváló szezon, rengeteg pontot szereztem már és még egy dobogós helyezést is elcsíptem, ami tizenegy éve nem fordult elő ezzel a csapattal. Csodálatos eredmény. Őszintén szólva, Melbourne előtt direkt nem fogalmaztam meg magammal szemben semmilyen elvárást. Azt mondtam magamnak, ha már megkaptam ezt a nagyszerű lehetőséget, akkor bármilyen szinten is lesz az autóm, mindig megpróbálom a lehető legtöbbet kihozni belőle.”

„Az autó pedig igencsak versenyképesnek bizonyul, egész évben versenyképes a csapat, úgyhogy képes vagyok a lehető legtöbbet kihozni magamból. A Red Bull? Nincs különösebb tervem, főleg nem a Red Bull-lal, nehéz is lenne részletesen megterveznem, mikor mi fog történni.”

„Egyelőre minden nyitott, a csapatom nagyon elégedett velem idén és arra kértek, ugyanígy folytassam, ahogy eddig. Meg kell próbálnunk a csapattal a lehető legjobb helyet elérni végül, aztán meglátjuk, mi és hogyan történik. Türelmesnek kell lennem, néha az igazán nagy lehetőségeket ki kell várni. Azt viszont tudom, ha eljön az újabb nagy lehetőség, készen fogok állni, sokkal jobban, mint eddig bármikor” – mutatott rá Kvjat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: