DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Kvjat hiába remekel, esélye sincs a Red Bullhoz kerülni

Az orosz torpedó lehiggadt, idén egyáltalán nem baleseteivel, hanem jó teljesítményével hívja fel magára a figyelmet. Elfogadja a helyzetet, hogy 2020-ban mindenképpen a Toro Rossónál marad.

Félig tele, félig üres a pohár Danyiil Kvjat számára idei teljesítményének tükrében. Igaz, bő két évvel ezelőtt azt gondolhatta az orosz pilóta és mindenki más is, hogy vége, örökre távoznia kell a száguldó cirkuszból. A Red Bull nem túl elegánsan penderítette ki a Toro Rossótól az akkor már másfél éve látványosan alulteljesítő oroszt.

A helyzet azonban alaposan megváltozott azóta, tavaly ősszel az energiaitalosok visszahívták a kirúgott versenyzőt a Toro Rossóhoz, aki idén valóban meghálálja a bizalmat. Idén már hét alkalommal végzett pontszerző helyen, ebből Németországban egy fantasztikus harmadik helyezéssel bizonyított véglegesen a kétkedőknek. Ez az istálló második dobogója volt Sebastian Vettel 2008-as, monzai győzelme után.

Kvjat dobogója sem volt elég meggyőző Helmut Markóéknak


Éppen ezért lehetett némileg csalódás Kvjat számára, hogy a nyári szünetben a Red Bull nem őt ültette Pierre Gasly helyére, hanem az újonc Alexander Albont. Szingapúrban újabb apró pofon érkezett, Helmut Marko bejelentette, hogy Max Verstappen csapattársa jövőre vagy Albon lesz, vagy Gasly. Kvjat azonban nem esett össze a csalódottságtól, inkább olyan szemmel nézi a dolgokat, hogy örül, hogy a Toro Rossónál versenyezhet a két évvel ezelőtt történteket követően.

Jelenleg tehát kizárták Kvjat minden esélyét arra, hogy az anyacsapathoz kerülhessen jövőre, de az orosz igyekszik a saját munkájára összpontosítani. „Ha (Marko) ezt mondta, akkor így is lesz. A gondolataim így is pozitívak maradtak, folytatom a kemény munkát. Valóban nem érzem, hogy csalódott lennék a Red Bull döntése miatt. Az idei évre tervezett munkámat tökéletesen elvégzem, de amilyen feladatot adnak nekem, azt fogom tenni” – nyilatkozta Danyiil Kvjat.

„A Toro Rossónál számítanak rám, így jelenlegi csapatomnál igyekszem a lehető legjobbat kihozni magamból. Nem is agyalok ezen túl sokat, csak végzem a munkámat” – tette hozzá a tapasztalt orosz. 87 nagydíjon rajtolt eddig Danyiil Kvjat, három ízben állt dobogón, 2015-ben és 2016-ban a Red Bull, idén pedig a Toro Rosso színeiben. Jelenlegi csapatfőnöke egyébként egyértelműen úgy gondolja, Albon lesz az, aki jövőre is lehetőséget kap Verstappen oldalán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: