DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc-t Bianchira emlékezteti Suzuka

A Ferrari monacói F1-es pilótája szerint a japán pálya nagyon jó, de számára mindig egy szörnyű tragédia helyszíne marad - Mattia Binotto szerint ha mindent jól csinálnak, most is elöl lehetnek.

A nyári szünet óta kirobbanó formában vezet Charles Leclerc, így Japánba is a hétvége egyik esélyeseként érkezhet meg, ám számára ez a pálya mindig is egy tragédia helyszíne marad: 2014-ben itt szenvedett balesetet és ennek következtében veszítette életét Jules Bianchi, aki Leclerc jó barátja és keresztapja volt.

"Nehéz volt számomra tavaly, amikor először jöttem ide. Számomra ez a hely mindig is Jules halálos balesetéhez lesz köthető" - idézi a monacói ferraris szavait a GPBlog. "Maga a pálya nagyon sokat követel, nagyon technikás, ebből a szempontból egyértelműen a versenynaptár legjobbja. A gyors kanyaroktól a hajtűig minden ikonikussá teszi." Leclerc egyébként külön is megemlékezett Bianchiról: közösségi oldalán azt írta, hogy sosem könnyű neki elmenni erre a pályára a történtek után, de mindig emlékeiben őrzi Bianchit és a tőle telhető legtöbbet fogja magából kihozni a hétvégén.

00119021_286



Mattia Binotto csapatfőnök szerint a Ferrarinak egyébként Suzukában is lehet esélye a győzelemre, ahhoz nem szabad hibázniuk semmilyen téren - legutóbb Szocsiban egy technikai hiba miatt a kettős győzelmükből egyetlen árva harmadik hely lett, ami megmutatta, hogy mennyire tökéletesnek kell lenniük a Mercedesszel szemben.

"Szocsiban jó szintet hoztunk, amely miatt képesek voltunk sorozatban a negyedik pole-pozíciónkat is megszerezni, de ahhoz, hogy Japánban ismét elöl legyünk, mindennek jól kell alakulnia. Így is állunk hozzá ehhez a futamhoz, megpróbálunk mindent kihozni az autónkból és ha sikerül, akkor éppen olyan versenyképesek leszünk, mint az előző versenyeken" - mondta Binotto.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: