Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. szeptember 21. hétfő
F1

Abiteboul: Lesz elég dolgunk Ocon és Ricciardo kezelésével

Cyril Abiteboul, a Renault csapatfőnöke tudja, észnél kell lennie, mikor megérkezik Daniel Ricciardo mellé 2020-ra a csapat új versenyzője, Esteban Ocon, és erős kézzel kell majd irányítania a csapatot.

Nico Hülkenberg távozik a Renault-tól év végén, helyére pedig az ex-Mercedes junior Esteban Ocon érkezik. Esteban Ocon általános közvélekedés szerint az F1 egyik legnagyobb ígérete, viszont van, illetve lesz a garázs túloldalán egy másik elismert, sokat látott versenyző is Daniel Ricciardo személyében. A csapatfőnök Cyril Abiteboul tudja, valószínűleg nem lesz egyszerű dolga, amikor a két dudást kell majd kezelnie egy csárdában.

„(Esteban) le akarja majd győzni Danielt” - gondolkozott el Abiteboul az F1 hivatalos weboldalának. „Biztos vagyok benne, hogy lesznek kihívásaink abban, hogy hogyan kezeljük őket, de ez egy szép probléma.”

00119020_100Abiteboulnak egyébként nem feltétlenül volt baja Nico Hülkenberggel, de szeretett volna egy vérfrissítést csinálni az istállón belül. Persze azért van a gondolataiban egy komoly fricska is a német felé. „Néha egy-egy ember túl sokáig van az F1-ben, és a győzelem szinte már csak másodlagos lesz számára. Ezt én sehol, semelyik részen nem akarom látni a csapaton belül. Ne értsen senki félre, ezzel nem Nicóról beszélek, de más az, amikor egy 22 éves, karrierje elején járó versenyző érkezik egy csapathoz. Még arra sem feltétlenül tudnék választ adni, hogy Esteban azért érkezett-e, mert jobb versenyző, de a dinamika mindenképp más lesz.”

Esteban Ocon 2020-ban egy teljes kihagyott év után tér vissza az F1-be, legutóbb a Force Indiánál, illetve annak jogutódjánál, a Racing Pointnál versenyzett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?