DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappennek a lehető leggyorsabban a Ferrarihoz kellene mennie?

Tom Coronel úgy véli, honfitársa jelenleg nincs jó helyen a Red Bullnál. Az autó nem képes tartósan felvenni a versenyt a Ferrarival és a Mercedesszel, csak vesztegeti az idejét, irány a Ferrari.

2020 végéig már biztosan kényszerpályán van Max Verstappen, mivel neki is élő szerződése van a következő szezonra is az energiaitalos istállóval és a Scuderia pilótapárosa is biztosított, mivel mind Vettel, mind Leclerc helye úgyszintén fix a vörös istállónál. Az olasz csapat végigszenvedte az idény első félévét, a nyári szünet óta azonban kiváló teljesítmény nyújt, a fejlődés Szingapúr óta pedig megkérdőjelezhetetlen.

A nyár első két hónapjában a Red Bull-Honda mutatott be remek felzárkózást, egyértelműen a Ferrari elé került az erősorrendben, Verstappen két versenyt is meg tudott nyerni és kis híján a Hungaroringen is elvitte a pálmát. Azóta azonban nagyot fordultak az erőviszonyok, a Red Bull láthatóan lemaradt, ez pedig Jos Verstappent is aggodalommal tölti el, hogy esetleg a jövő év is elveszik számukra.

Verstappen Leclerc mellett? Pikáns páros lenne...


Tom Coronel szintén érzi, hogy Max Verstappen jelenleg a senki földjén autózik, autója képtelen hozni a Ferrari és a Mercedes szintjét, így a lehető leggyorsabban át kéne igazolnia a Ferrarihoz. „Max nem tudja tartani a tempót a Mercedesszel és a Ferrarival, a riválisok sokkal gyorsabbak. Verstappen a senki földjén kénytelen autózni, nem ott a helye, pedig egyetlen dolgot akar csak, világbajnoki címet szerezni. Valójában a Ferrarinál szeretne lenni, de korábban a Red Bullt választotta” – mondta el véleményét a holland versenyző a De Telegraaf című lapnak.

„Márpedig ha így döntött, akkor itt ad bele mindent. Természetes, hogy mindig vannak kiskapuk a távozásra, de egyértelmű, hogy a csapat sem akarja őt elveszíteni. Igaz, ha egy versenyző nagyon menni akar, akkor túl sokat nem tehet senki. Verstappennek egyelőre ki kell várnia a sorát, de pilótaként én biztos, hogy mindent megtennék, hogy minél előbb a Ferrarihoz mehessek” – fogalmazott Coronel.

Verstappen a Red Bull-Hondával áll szerződésben, de folyamatosan vizsgálja, milyen lehetőségei adódhatnak jövőjével kapcsolatban. Honfitársa azt sugallja neki, hogy minden követ mozgasson meg, hogy már idő előtt a Ferrarihoz mehessen. Ott is könnyen lehet egy üresedés, éppen Helmut Marko mutatott rá, hogy az, ahogy Szocsiban kezelték a pályán leggyorsabbnak mutatkozó Sebastian Vettelt, egyértelmű bizonyíték arra, hogy Vettelnek nincs már jövője a Ferrarinál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: