DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Beszólása miatt bajba került a Haas főnöke

Günther Steiner az Orosz Nagydíjon egy kiszabott büntetés miatt lehülyézett egy meg nem nevezett versenybírót. Könnyen lehet, hogy az FIA felelősségre fogja vonni emiatt.

A Haas pilótája, Kevin Magnussen a múlt hétvégi nagydíjon szabálytalan pályára való visszatérés miatt öt másodperces büntetést kapott az FIA-tól, így a nyolcadik helyett a kilencediken intették le őt. Erre reagálva a csapatfőnök még a rádióban „hülye marhának” nevezte az ítéletet hozó versenybírót. Az Autosport arról értesült, hogy mivel Günther Steiner nem először kritizálta az FIA embereit, a szövetség valamilyen lépésre készül. Kézenfekvő lenne, hogy a soron következő versenyhétvégén ezt a színfalak mögött, barátibb hangvételben kezeljék, de ha azt érzik, hogy Steiner túlment egy határon, akkor hivatalos útra is terelhetik az ügyet.

 steiner-portre-20192



„Az FIA többféle bírósági eljárást elindíthat” – magyarázta Michael Masi. „Fülembe jutott a rádióüzenet híre, de én magam nem hallottam azt, így nem is kommentálnám. Mindannyian azért vagyunk itt, hogy a munkánkat végezzük, legyünk csapattagok, hivatalos személyek, akárkik. A közös tiszteletnek meg kell lennie” – magyarázta a versenyigazgató. 

Ha súlyosabb vétségnek találják Steiner beszólását, akkor akár a hágai Nemzetközi Bíróság elé is vihetik az ügyet. 2017-ben ezt úszta meg Sebastian Vettel, aki a Mexikói Nagydíj közben egy büntetés miatt azt üzente a néhai Charlie Whitingnak, hogy „b*szódjon meg”.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: