DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Haas: Az a hülye marha versenybíró…

Formában volt az amerikai F1-es csapat főnöke az Orosz Nagydíj leintését követően, amikor kendőzetlenül kinyilvánította véleményét a pilótájára kiszabott öt másodperces büntetésről.

Kevin Magnussent a nyolcadik helyen intették le a vasárnapi Formula-1-es Orosz Nagydíjon, ám pozícióját nem tarthatta meg, mivel a versenybíróság úgy döntött, egyik pályaelhagyása után a pilóta szabálytalanul tért vissza a versenybe. „Jutalma” egy öt másodperces időbüntetés lett, amit a leintést követően adtak hozzá az idejéhez. Mivel a dán négy másodperc előnnyel vezetett Lando Norris előtt, ezért hivatalosan a kilencedik helyen rangsorolták. Günther Steiner csapatfőnök nem rejtette véka alá véleményét, amikor a levezető körön pilótájával rádiózott.

 mag-stei-20191



„Nyolcadikok lehettünk volna, ha nem lenne az a hülye marha versenybíró” – fakadt ki belőle. „Köszi srácok, fantasztikus munka volt. Köszi Kevin, nagyszerűen vezettél.” A hátrasorolásra maga Magnussen is velősen reagált. „Köszi, cimbora. Ekkora szarságot” – tette hozzá.

A büntetés mindössze egy egységnyi veszteséget jelent a Haas számára, de a csapat egész évben vért izzad a pontokért, a középmezőnyben pedig szoros a meccs, minden hiba megbosszulhatja magát. Magnussen ráadásul egy büntetőpontot is kapott versenyzői licenszébe, így jelenleg öttel rendelkezik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: