DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen: Ez volt a legtöbb, de szerencsénk is volt

A negyedik helyen ért célba a Red Bull hollandja, aki úgy érzi, nem volt ellenszer a Mercedes és a Ferrari vasárnapi tempójára. Eközben Albon élvezte a felzárkózást az F1-es Orosz Nagydíjon.

Bár pénteken még roppant erősnek tűnt a versenytempója, Max Verstappennek végül az időmérőn és a futamon is meg kellett elégednie a negyedik hellyel. Utóbbihoz hozzátartozik, hogy motorcserés büntetés miatt csak a kilencedik kockából startolhatott, majd egy pozíciót nyert Sebastian Vettel műszaki kiesésével is. A Red Bull hollandja ezt nem is tagadta – így értékelte a Formula-1-es Orosz Nagydíjat csapata sajtóközleményében:

„Meglehetősen unalmas volt, de ez volt a legjobb, amit elérhettünk. Egy kis szerencsénk is volt Seb kiesésével, de elégedett vagyok a begyűjtött pontokkal a büntetésünk, valamint a Mercedesek és a Ferrarik tempója fényében. Nem sok minden történt azután, hogy átverekedtem magam a középmezőnyön, és eléggé egyedül is köröztem, amíg a biztonsági autó össze nem rázott minket. Egyértelműen lassabbak voltunk kissé, mint az első három helyezett, emellett nehezebb dolgunk is volt a verseny végén a közepes keverékű gumikon, miközben a többiek a lágyon voltak.”

verstappen-redbull-szocsi-1



„Nyilvánvaló, hogy maximalizáltuk az eredményt, de persze szeretnénk több dobogós helyezést és győzelmet szerezni, szóval bőven vár még ránk munka, mert a többiek nagy erősek. Most már várom Suzukát, ahol igyekszünk a legjobb munkát végezni a japán rajongók előtt a Honda hazai versenyén” – mondta Verstappen, aki összetettben továbbra is őrzi negyedik helyét.

A csapattárs Alexander Albon szombati autótörése után a bokszból vághatott neki a futamnak Szocsiban, a thai pilóta végül mégis egészen az ötödik helyig kapaszkodott előre. „Jó verseny volt, és szerintem az ötödik hely a legjobb, amit elérhettünk. Szerettem volna visszavágni és egy erős eredményt elérni a tegnapi balesetem után, szóval nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy a futam alakult, noha talán kicsit szerencsések voltunk a biztonsági autóval. Nyilván nem volt túl jó hangulatunk szombat este, rengeteget dolgozott a csapat, szóval ezt az eredményt nekik ajánlom.”

„Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű a bokszutcából startolni, de elég erős volt a tempónk a lágy gumikon, és szép mennyiségű pontot gyűjtöttünk. Jó móka volt keresztülvágni a mezőnyön, de azért nem szeretném, ha minden versenyem ilyen lenne. Szeretem az unalmas versenyeket is, így Japánban tisztább hétvégében bízom. Az első etapban küszködtem Danyiil és Pierre megelőzésével, sok időt veszítettem ott. Óriási a leszorítóerő-vesztés, ha egy teljes vonatnyi autót követünk, ami szerintem annak köszönhető, mert a pályát utcai helyszínnek építették. A versenyig kemény hétvégénk volt, de egyre kényelmesebben éreztem magam. Egyszerűen csak hamarabb fel kell vennem a ritmust a hétvégéken, de ez idővel és az autóban eltöltött körökkel meg is fog jönni. Abu Dhabit leszámítva minden következő pálya új lesz számomra, szóval Suzuka nehéz lesz, de szeretem az új helyszíneket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: