DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Mercedes Bottasnak is köszöni a győzelmet

Hihetetlen fordulatnak titulálta Toto Wolff, hogy a csapat lassabb csomaggal nyerni tudott Szocsiban: az osztrák csapatfőnök nem tagadja, a VSC-nek köszönhető az első hely. Részben pedig a hátvédként dolgozó Bottasnak is.

A körülmények a Mercedes kezére játszottak az Orosz Nagydíjon: hiába tűnt a Ferrari a győzelem favoritjának, Sebastian Vettel kiesése és ez azt követő virtuális safety car a konstruktőri éllovas istálló oldalára billentette a mérleget, így végül kettős sikert értek el Lewis Hamilton és Valtteri Bottas sorrendjében, és a hatodik évben folytatták veretlen sorozatukat Szocsiban.

„Ezért szeretünk versenyezni, mert akkor is győzhetünk, amikor nem miénk a leggyorsabb csomag. Annyira különleges ez az eredmény, hogy már hihetetlen. Az ember kételkedni kezd, tudja, hol van lemaradása, és reménysugarakra támaszkodik, mint egy késői biztonsági autó. Aztán pont ez történik! El vagyunk ragadtatva, nagy lépést tettünk a bajnoki cím felé” – mondta Wolff, aki nem tagadja, ezt a futamgyőzelmet a virtuális biztonsági autónak köszönhetik.



„A saját autójuk miatti VSC adta végül nekünk a győzelmet. Valtterinek is nagy szerepe volt abban, hogy mi nyertünk, mert ha Charles átlépi, az első hely veszélybe került volna. Nagy munka vár ránk, a kvalifikációs tempónkra kell megoldást találnunk, valamint a gumikezelésre, hogy a versenyen is gyorsabbak legyünk.”

„Ami a bajnokságot illeti, nagy lépést tettünk, de még nem tekinthetjük befejezettnek. Léteznek fekete hattyúk, Suzukában pedig tiszta tempóra lesz szükségünk. Azon a pályán mindig nagyon erősök vagyunk, de meg kell találnunk a válaszokat kérdéseinkre” – hangsúlyozta Wolff, hogy a konstruktőri bajnoki címet még nem érzi eldőltnek. 161 ponttal vezeti az összetettet a Mercedes, és már Japánban bebiztosíthatja a sikert.

A Ferrari csapatutasításáról – melynek Vettel ellenszegült – is megkérdezték Wolffot: „Nem láttam még egészében, de olvastam a leiratot. Kiderül belőle, hogy nem egyszerű, ha a csapatban két versenyző van, aki győzni akar. Csapatszinten mi is voltunk ebben a helyzetben, ami garantáltan nem könnyű.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: