DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Wolff: 7-8 tizedes hátrányt lehetetlen behoznunk

A Mercedes csapatfőnöke is a Ferrarik hatalmas, egyenesbeli fölényéről panaszkodik, ugyanakkor mérnöki és versenyzői bravúrnak tartja, hogy Hamilton egy kiváló körrel bekerült az első sorba.

A Scuderia továbbra is tartja nyári szünet utáni, kiváló formáját, zsinórban negyedszer szerzett pole-pozíciót Charles Leclerc és egészen fölényesen, több, mint négy tizeddel győzte le legnagyobb riválisát, Lewis Hamiltont. Vettel is végig gyorsabbnak tűnt az Ezüst Nyilaknál, de a legfontosabb pillanatban, a Q3 utolsó gyorskörénél újfent többször is hibázott, így nagy segítséget nyújtott Hamiltonnak a második rajtkocka megszerzéséhez.

A Mercedes számításai azt mutatták már pénteken, hogy a két Ferrari elképesztő egyenesbeli tempója nagyjából nyolc tizedmásodperces fölényt hoz a vörös autóknak, amit a kanyargós részen már nem lehet behozni. Az időmérő edzésen azonban nem tűnt úgy, hogy továbbra is megvolna az említett különbség, az első szektorban azért így is egyértelműen a Ferrari dominált.

A Mercedes nagyon lemarad az egyenesekben


Hamilton viszont saját esélyein javított nagyot azzal, hogy hajszállal megelőzte Sebastian Vettelt. „Nagyon boldog vagyok az időmérős eredményünk miatt. Lewis mindent kisajtolt magából és az autóból az utolsó körben. A mérnöki csapat bravúrosan kihozta a lehető legtöbbet a jelenlegi csomagunkból, de az egyenesben elveszített hét-nyolc tizedmásodperccel szemben nem sok mindent tudunk tenni. Így is nagyon boldog vagyok azzal, amit elértünk” – nyilatkozta elégedetten Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

„Kár, hogy Valtteri csak az ötödik helyet tudta megcsípni, a Ferrarival szembeni hátrányunk igen tetemes. A korábbi szezonokat tekintve több remek versenyünk is volt itt, holnap pedig ismét lehetőségünk lesz arra, hogy nagyot harcoljunk” – tekintett előre Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: