DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Teljesen mást gondol a Ferrari és a Mercedes

Mattia Binotto bevallotta, hogy bennük fel sem merült az, hogy a közepes gumikeveréken rajtoljanak, míg a Mercedes kifejezetten ezt szerette volna elérni.

Egyedül a Mercedes gondolkodott úgy az Orosz Nagydíj időmérőjén, hogy a Q2-ben a lágy gumik helyett a közepessel akart továbbjutni, pedig a Ferrarinak, de akár a Red Bullnak is megvolt a tempója ahhoz, hogy ilyennel próbálkozzon. Ez azért lényeges, mert így Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is keményebb keveréken rajtolhat és azon teljesítheti a vasárnapi futam első etapját.

Mindez azonban váratlanul érte a Ferrarit. "Számunkra meglepetés az, hogy ők a közepeseken akarnak rajtolni. Őszintén szólva mi ezen el sem gondolkodtunk, sőt, szerintem nekünk meg kell próbálnunk megérteni azt, hogy ők miért is csinálták ezt" - mondta erről Mattia Binotto, a maranellóiak csapatfőnöke a Sky Sportsnak.

bini



"Mi feltétlenül úgy érezzük, hogy a lágy abroncsok előnyben lesznek a tapadást tekintve a rajtnál és a rajt kulcsfontosságú lesz majd. De talán az volt a jó választás, amit ők csináltak, a különböző stratégiák pedig talán hoznak érdekességeket a futamra a szurkolóknak. Majd meglátjuk" - tette hozzá Binotto.

Andrew Shovlin, a Mercedes mérnökigazgatója viszont elmondta, hogy nekik abszolút ez volt a tervük a péntek esti elemzés után, akkor is a közepes gumikon akartak rajtolni, ha csak a Ferrarik, vagy esetleg a Red Bullok mögé keveredtek volna az időmérőn - úgy gondolják, hogy ez plusz lehetőségeket ad nekik a futamra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: