DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Raikkönen sokkal korábban vissza akart vonulni

A 2007-es világbajnok tizennyolc évvel ezelőtt kezdte pályafutását és továbbra is a mezőny tagja. Pedig régebben még úgy gondolta, hogy ennél sokkal korábban fogja szögre akasztani sisakját.

Kimi Raikkönen 2001-ben berobbant a Formula-1 világába, a középmezőnybe való Sauberjével rögtön első versenyén pontot szerzett, ráadásul akkor még csak az első hat helyezett kapott világbajnoki pontokat. Utána megjárta a McLarent, a Ferrarit, a Lotust, majd újra a vörösök szerződtették, 2007-ben pedig felért a csúcsra.

Az utóbbi években egyszer sem küzdhetett a bajnoki címért, de futamgyőzelmet még tavaly is aratott. Amikor a Ferrarinál nem hosszabbítottak a finn jégemberrel, óriási meglepetésre még mindig nem vonult vissza, hanem kétéves kontraktust kötött az Alfa Romeóval és elég jól is szerepel.

KImi Raikkönen még mindig élvezi a vezetést


Gondolta volna korábban, hogy negyvenévesen még mindig a mezőnyben lesz? „Biztos, hogy nem. Szerettem volna jóval hamarabb visszavonulni. Terveim szerint ilyenkorra már rég befejeztem volna, nem gondoltam, hogy ilyenkor még versenyezni fogok. Most sincs ötletem arról, még mennyi ideig csinálom, remélhetőleg még legalább egy-két évig” – idézi Kimi Raikkönent a Gpblog.com szakportál.

„Teljesen pontos tervem régebben sem volt a befejezésre és igazából most sincs. Az ember mindig megpróbálja azt tenni, amit élvez, addig, amíg örömét leli benne, úgyhogy egyelőre folytatom a versenyzést és meglátom, hogyan alakulnak a dolgok.”

„Amíg saját magamat adhatom és olyan szinten teljesítek, amit magamtól is elvárok, addig boldog vagyok, hogy folytathatom a pályafutásomat. Számomra az eredmények fontosabbak, mint bármely más tényező. Miután az ember abbahagyja, egy idő után elkezd visszatekinteni, most viszont én még nem tartok itt” – tette hozzá Raikkönen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: