DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ferrari: Nagyon erősnek tűnik a Red Bull

Nem a Mercedest, hanem az energiaitalosokat emelték ki pénteki nyilatkozataikban a maranellóiak F1-es pilótái, de maguktól is előrelépést várnak az Orosz Nagydíj szombati napján.

A legutóbbi három futamon aratott győzelmüket követően már kevésbé meglepő, hogy Szocsiban is erősen kezdett a Ferrari: ez különösen Charles Leclerc-re igaz, aki a délelőtti szabadedzésen még a leggyorsabb volt, míg délután a második helyet csípte el Max Verstappen mögött, miközben Sebastian Vettel egy harmadik és egy ötödik pozíciót tudott felmutatni pénteken. Érthető, hogy Leclerc elégedetten értékelt a Formula-1-es Orosz Nagydíj első napjának végén – igaz, az autó egyensúlyával kapcsolatban még érzett némi problémát, plusz a Red Bullt is veszélyesnek tartja még úgy is, hogy Verstappenre és Alexander Albonra is öthelyes hátrasorolás vár motorcsere miatt:

leclerc-ferrari-szocsi-1



„Elég jó nap volt ez. Úgy vélem, a Red Bull meglehetősen erős, de saját magunkra koncentráltunk. Még rengeteg időt nyerhetünk a magunk részéről” – idézi a fiatal monacóit a Crash.net. „Az egyensúly nem pont olyan volt, mint amilyennek szerettem volna, főleg az időmérős etap során, de a versenytempó rendkívül erősnek tűnt, ami biztató. Főként az egyensúllyal volt gondunk az időmérős körünk során. Ez egy olyan pálya, ahol némileg küszködünk a hátsókkal a pálya utolsó szektorában, szóval lehet, hogy kompromisszumot kell hozni az első szektorban, hogy jobbak legyünk a harmadikban, és egyelőre nehezen találjuk ebben az egyensúlyt.”

Vettel ugyancsak az autó egyensúlyát emelte ki nyilatkozatában, de ő is érzi az előrelépés lehetőségét: „Kicsit furcsa nap volt. Kipróbáltunk néhány dolgot, és el kell döntenünk, mi az, amit megtartunk belőle és mitől szabadulunk meg. A Red Bull roppant gyorsnak tűnt délelőtt és délután is, főleg a harmadik szektorban. Úgy gondolom, javulhatunk még, főleg a balansz terén: össze kell raknunk mindent, és akkor jobb napunk lehet szombaton. Hogy mennyi időt nyerhetünk? Nehéz ezt megmondani. Néhány etapunk jó volt, néhány kevésbé, szóval meg kell értenünk ezeknek az okait és ki kell választanunk a helyes dolgokat. De elégedett vagyok: az autó jónak tűnt a nap bizonyos szakaszaiban, ezért meglehetősen magabiztosan várom a holnapot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: