DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A 100 %-os győzelmi arány ellenére nagy csatára számít Wolff

A Mercedes eddig minden Orosz Nagydíjat behúzott, akárhányszor csak Formula-1-es autó a pályára gördült. Toto Wolffék már alig várják, hogy megszakítsák a Ferrari három futam óta tartó győzelmi szériáját, amire Szocsi a statisztikák alapján a legalkalmasabb helyszínnek kínálkozik.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff közel sem lehet elégedett a múlt heti teljesítményükkel. „Szingapúr egy kemény hétvége volt számunkra. Lehetőségünk volt megnyerni a versenyt, mind az erős szombati időmérővel, mind a vasárnapi döntéseinkkel – de elbuktunk számos különböző okokból. Viszont ez egy értékes emlékeztető is volt a szkeptikus és szerény hozzáállásra, ami fontos volt a sikerünkhöz a tavalyi évben” – írja thecheckeredflag.co.uk.

A Ferrari eddig kétségkívül uralta a szezon második felét, viszont az Orosz Nagydíj pályája eltérő adottságokkal bír, mint a múlt heti szingapúri. A rajtrácstól az első féktávig 890 métert kell megtennie a pilótáknak, ami a leghosszabb az idei versenynaptárban. A pálya felülete kedvez a gumiknak, a bokszutca hosszúsága miatt azonban a versenyzők több időt fognak veszteni.

Toto Wolff így nyilatkozott: „A pálya különböző kanyarsebességeket tartalmaz, és általában lágy az asztalt, hosszúak az egyenesek, különösen a kettes kanyarba fordulásnál. Készen állunk Szocsira és a harcra a pályán.”



A Mercedes százszázalékos oroszországi nyerési szériája még egészen az 1913-as és 1914-es grand prix-versenyekre nyúlik vissza. A nagydíjat csak 2014-ben tartották meg harmadszor, a százéves kihagyás azonban nem rendítette meg az Ezüst Nyíl sikersorozatát, hiszen azóta sem nyert más ezen a pályán.

Wolff kétséget kizáróan nagy dobásra készül Szocsiban: „Rögtön a verseny után elemezni kezdtük, mi romlott el Szingapúrban, és használni fogjuk ezeket a tapasztalatokat, hogy tanuljunk és fejlődjünk. Ez a két nehéz nap az, ami erősebbé tett minket: ennek a csapatnak eljött az ideje, és újra előnyt faraghat a gyengeségekből. És így is fogunk tenni újra, itt. De ez nem vesz el semmit az ellenfeleink erejéből. Az utolsó hét verseny megmutatta nekünk, hogy egy heves csata közepében vagyunk – és minden területen a legjobbat kell nyújtanunk, hogy elérjük a pódium legfelső fokát.”

A csapatfőnök a pálya előnyeivel kapcsolatban óvatosan nyilatkozott: „Szocsi mindig is egy erős pálya volt számunkra az elmúlt években, de ez a tendencia nem jelent semmit, ha helyben leszünk. Arra számítunk, hogy ez a hétvége egy újabb kihívást hoz nekünk – és az egész csapat kész megbirkózni az előttünk álló feladattal.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: