DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Vettel odaszúrt kicsit Leclerc-nek a szingapúri futam után

A Ferrari három győzelme nemcsak pontokat, de egy óriási rivalizálást is hozott az olasz istállónak Sebastian Vettel és Charles Leclerc között. Természetesen mindkét versenyző az első számú pilóta címére hajt, a monacói pedig már a múlt heti futam visszavágójára készül Szocsiban.

A szezon második felében egyelőre a Ferrari az uralkodó csapat, amibe még a Mercedesnek sem volt sok beleszólása. Az olaszok Charles Leclerc Spában és Monzában szerzett elsősége után idei első kettős győzelmüket is megszerezték Szingapúrban. A monacói pilóta azonban közel sem volt elégedett a csapat stratégiájával, ami az ő harmadik futamgyőzelmébe került.

Nem panaszkodhat viszont a versenyt megnyerő négyszeres világbajnok, aki az őt ért kritikák után végre bizonyíthatta, nem szabad még leírni őt a mezőnyben. Az örömittas németnek akadt egy igencsak beszédes nyilatkozata arról, mi is a helyzet a csapaton belül: „Óriásit tévedsz, ha valaha azt gondolod, hogy nagyobb vagy, mint ez a csapat” – írja a kurier.at.



Az üzenet nagy valószínűséggel Leclerc-nek, illetve a verseny közbeni zúgolódásának szólt. Egyelőre azonban úgy tűnik, a monacóinak egyáltalán nem felel meg a második hely, és „mindent akar”, ahogyan azt a futam alatt a csapatrádióban is közölte versenymérnökével, mielőtt a safety car után újraindult volna a küzdelem.

A versengést a német pilóta sem utasítja el: „Már egy jó ideje a Ferrarinál vagyok, és csak akkor fogunk igazán visszatérni, ha a világbajnokságot megnyerjük.” Vettelnek mégsem lesz túl egyszerű a dolga, hiszen szingapúri sikeréhez a stratégia és némi szerencse is hozzájárult, arra pedig mérget vehetünk, hogy monacói csapattársa sem lesz túl előzékeny a négyszeres világbajnokkal: „Oroszországban erősebben fogok visszatérni” – mondta Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: