DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Binotto elmagyarázta a Ferrari taktikáját

A Ferrari F1-es csapatfőnöke elmondta, hogy miért került előnybe Sebastian Vettel Szingapúrban és miért nem Charles Leclerc-t hívták ki először a bokszba - szerinte ilyen a versenyzés.

Valószínűleg hallani fogunk még a Ferrari belharcáról, amely Szingapúrban elég egyértelműen tetten érhető volt - a futamon a csapat döntése miatt tudott nyerni Sebastian Vettel Charles Leclerc helyett, igaz, abban a helyzetben valóban így tudták maximalizálni a lehetőségeiket. Éppen erről beszélt Mattia Binotto csapatfőnök is.

"Amikor kihívtuk Sebastiant, tudtuk, hogy Verstappen felkészült a bokszkiállásra és meg kellett védenünk a pozíciót" - mondta a Sky Sportsnak Binotto arról, hogy az egymás mögött vonatozó mezőnyből miért a harmadik helyen álló Vettelt hívták ki előbb és nem a vezető Leclerc-t. "Ez volt a legjobb lehetőségünk számunkra ahhoz, hogy megelőzzük Hamiltont, ez nem is kérdés."

bino



"Amikor kiment a pályára, nagyon jól teljesített a friss gumikon és ilyen a versenyzés, így került Charles elé. Abban a fázisban nem hívhattuk ki Charles-t. Ha vezetjük a futamot, nem akarunk kiállni először, de így elegendő esély nyílt Seb előtt" - tette hozzá a csapatfőnök. Ami pedig a sorozatban aratott három győzelmet illeti:

"Szerintem balszerencsések voltunk a szezon elején és túl szerencsések vagyunk most. Az átlagot tekintve meg kellett volna nyernünk néhány futamot, amit nem tettünk meg és kihagytuk a lehetőségeket. Most szerencsések vagyunk, hogy zsinórban hármat nyertünk, mert olyan szorosak voltak, hogy bármelyik irányba eldőlhettek volna."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: