DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Rosberg: Tűzijáték lesz Vettel és Leclerc között

A 2016-os világbajnok arra számít, hogy a Ferrarin belüli hierarchia miatt éles pengeváltások várhatóak Charles Leclerc és Sebastian Vettel között. Ez tovább erősödhet, ha nagyobbá válik a tét.

A Spában és Monzában is diadalmaskodó Charles Leclerc zsinórban harmadik pole-pozícióját is megszerezte Szingapúrban és egy ideig úgy is tűnt, jó esélye lesz a futamgyőzelem megszerzésére is. Sebastian Vettel azonban azzal, hogy egyetlen körrel előbb jött ki friss abroncsokért, taktikai előnybe került és több, mint három és fél másodpercet dolgozott le hátrányából, így a harmadik helyről a teoretikus elsőre ugrott előre.

Igaz, még át kellett hámoznia magát négy lassabb, már kopottabb abroncson futó versenyzőn, a kellő pillanatban azonban, agresszív előzésekkel ezt meg is oldotta. Bár a Ferrari csapatfőnöke gondolkozott azon, hogy megcseréli a két pilóta sorrendjét Leclerc javára, végül nem vették el Vetteltől a kiharcolt elsőséget.

Rosberg szerint Vettel sem fog belenyugodni, hogy második számú pilóta legyen


„Úgy vélem, Leclerc nagyon okosan viselkedett a leintést követően. Teljesen más dolog zárt körben, vagy a nagyközönség előtt, lehetett volna nyilvánosan panaszkodni, én magam is megéltem több ilyen szituációt, de ez valójában hibás viselkedés” – mondta el szokásos versenyvégi elemzésében Nico Rosberg.

„Nem jó ötlet a nyilvánosság előtt túlzottan erősködni, de a másik véglet sem a legmegfelelőbb (ha soha semmiért nem emeli fel a szavát egy pilóta), mert időnként hallatni kell a hangját az embernek és nem hagyni, hogy a csapat bármikor simán átgyalogoljon rajtunk. Úgy gondolom, Charles remekül megtalálta az egyensúlyt.”

„A verseny közben ugyan a csapatrádión többször is megkérdőjelezte a stratégiai döntést, de a futam leintése után egyáltalán nem is beszélt már erről, csak gratulált és nagyon boldog volt a kettős győzelem miatt, ami a legfontosabb. De hogy csapaton belül tűzijáték várható hamarosan, az biztos” – fogalmazott Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: