DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Binotto fontolgatta, hogy megcseréli a két Ferrarit

Sokáig füstölgött azon Charles Leclerc, hogy Vettel a sokkal jobb boksztaktikája miatt kerülhetett az élre, a csapatfőnökben pedig felmerült, hogy a végén helyet cseréljen a két pilóta.

Nagyon hosszú nyeretlenségi sorozatot zárt le Sebastian Vettel az elmúlt hétvégén Szingapúrban, a harmadik rajtkockából indulva sikerült nyernie annak köszönhetően, hogy egy körrel előbb állt ki kereket cserélni, mint a versenyben vezető Charles Leclerc és ezalatt egészen kiemelkedő kivezető kört produkált, 3,4 másodperccel bizonyult gyorsabbnak a másik Ferrarinál.

Vettelnek bizonyára szörnyű késszúrás lett volna, ha remeklése ellenére kénytelen lett volna átadni pozícióját az előző két versenyen diadalmaskodó fiatal csapattársnak, pedig Mattia Binottóék erősen elgondolkodtak azon, hogy visszaadják a monacóinak a vezetést, ezzel együtt természetesen a győzelmet is. Abban a helyzetben már biztos volt, hogy az egyik pilóta úgy szállt ki az autóból, hogy igazságtalanságot érez.

Vettel jócskán tett is azért, hogy megnyerje a Szingapúri Nagydíjat


„Megértem, hogy Charles csalódott, mert az egész versenyen a legjobbját adta, mindent megtett, hogy megnyerje a versenyt. Hogy felmerült-e bennünk a helycsere lehetősége? Igen, fontolgattuk. A verseny középső szakaszában úgy éreztük, nem lenne helyes meglépni a cserét” – ecsetelte véleményét Mattia Binotto.

„Utólag persze hosszasan beszélgethetünk arról, hogy mi volt, vagy mi lett volna a helyes döntés, természetes, hogy még csapaton belül is megoszlanak erről a vélemények. De igen, valóban gondoltunk arra, hogy megfordítjuk köztük a sorrendet a végén” – fogalmazott a Ferrari csapatfőnöke.

Ti mit gondoltok, jogos lett volna azt kérni Vetteltől, hogy tizenhárom hónap nyeretlenség után a vezetés ellenére adja át a futamgyőzelmet Charles Leclerc-nek, vagy így, hogy a monacói sem harcol valós eséllyel a világbajnoki címért, rendben volt, hogy mindent helyben hagytak?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: