DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Egy ideig még várnunk kell egy új F1-es csapatra

A keringő pletykák ellenére kicsi az esélye, hogy két éven belül új csapat érkezik az F1-be, a vezetőség szerint először a 2021-es változásokat kellene stabilizálni, a bővítés még várhat.

Bár az FIA felé egyetlen autósporttal foglalkozó csapat sem fogalmazta meg szándékát a Formula-1-hez való csatlakozásról, a híroldalak között felmerült egy pletyka, miszerint a Panthera Team Asia már 2021-től a száguldó cirkusz mezőnyét erősítené. Erre reagálva az FIA elnöke, Jean Todt Szingapúrban tiszta vizet öntött a pohárba, és azt is elárulta, mi a szervezet álláspontja egy esetleges új istálló érkezéséről.

 f1-start-france-2019



 „Óvatos leszek, a pletykákkal nem foglalkozom. Valamilyen weboldal írt új csapatokról, ezen kívül sehonnan nem hallottam erről, és nem is vette fel velünk a kapcsolatot egyetlen erős, F1-be vágyó csapat sem” – szögezte le Todt, majd hozzátette, a mezőny most az ideális, tíz-tizenhárom csapatos tartományba esik, így nincs is égető szükség a gyarapodásra.

Mivel a nagy átalakulással járó 2021-es szezon egyre közelebb van, az F1 sportszakmai vezetője szerint a sorozatnak inkább most ezzel kellene foglalkoznia. Ross Brawn szerint az utóbbi években egyébként is túl sok gárda bicskája tört bele az F1-es vállalkozásba. „Tanulnunk kell a múltból. Annyi kiscsapat jött és ment, ez nem adott hozzá a sorozathoz. Előbb a 2021-es változásokat kellene stabilizálnunk, és csak azt követően megvizsgálnunk, van-e lehetőség új csapat érkezésére.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: