DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Verstappen: Szingapúr ébresztőt fújt a csapatnak

Úgy tűnik, a Red Bull kissé belealudt a nyári szünet előtti remek pozíciójába, a Ferrari egyértelműen előrébb került a fejlesztési versenyben és erre a bikáknak is gyorsan reagálniuk kell.

Sejthető volt, hogy Spa-Francorchamps-ban és Monzában nem igazán lesznek győzelmi esélyei az energiaitalos istállónak, de arra valószínűleg senki nem számított, hogy még Szingapúrban is csak a stratégia szerencsés alakulásával állhat egyáltalán dobogóra. Korábban maguk is úgy gondolták, hogy a lassú, kanyargós pályán valós győzelmi esély kínálkozik, de valójában a Ferrarik és a Mercedesek is gyorsabbnak tűntek.

Az időmérőn tapadáshiánnyal küzdött a holland, így csak a negyedik rajtkockát csípte el. A futamon végül összejött a dobogó, annak köszönhetően, hogy a jobb stratégiával simán átugrották Lewis Hamiltont. Bár az eredmény sokkal jobb, mint Spában, vagy Monzában, ez nem tölti el túl nagy örömmel a hollandot.

A Red Bull gyengébb volt Szingapúrban, mint várták


„Nem elég jó, amit elértünk. Azért jöttünk ide, hogy nyerjünk és egyértelműen lemaradtunk. Szombaton ugyan rosszabb volt, mint vasárnap, de azt mondhatom, hogy ez némileg ébresztőként hatott ránk. A teljesítmény tekintetében, Ausztria óta ez volt az egyik legrosszabb futamunk, pedig itt arra számítottunk, hogy nagyon jók leszünk” – nyilatkozta Max Verstappen.

„Van néhány ötletem, hol ment félre a dolog, megvizsgáljuk tüzetesen és meglátjuk, hogy már Szocsiban is képesek leszünk-e előrelépni. Igaz, a vonalvezetés közel sem annyira jó számunkra, de azt lemérhetjük, hogy az autó megfelelően működik-e a kanyarokban. Itt, jól láthatóan túl sok olyan kanyar volt, ahol nem úgy szuperált az autó, mint vártuk. Megnézzük, hol tudunk javulni.”

„Annak örülök, hogy végig képes voltam követni az előttem haladó Ferrarikat, nem tudtak igazán elhúzni, de nem is jártam olyan pozícióban, hogy egyáltalán támadási lehetőségem legyen. Az elején én is ugyanúgy kíméltem az abroncsokat, mint mindenki más. A bokszkiállást remekül időzítettük, sikerült az alávágás Lewis ellenében” – tette hozzá Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: