DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Hivatalos: Kubica és Hamilton is megtarthatja a pontját

Pont került a hónapokkal ezelőtt rendezett Német Nagydíj végére: döntés született az Alfa Romeo fellebbezésének ügyében, amely Robert Kubicát és Lewis Hamiltont is érintette.

A kuplunggal kapcsolatos szabálytalanság miatt utólag tízmásodperces stop-and-go büntetéssel sújtották a Német Nagydíjon a két Alfa Romeót, Kimi Raikkönent és Antonio Giovinazzit. A szabálytalanság egyértelmű volt, az Alfa azonban fellebbezett arra hivatkozva, hogy az ő ellenőrzésükön kívül esett a probléma.

kubger



A fellebbezést azonban elutasították, a döntőbíróság szerint nem volt megalapozott, a szabály (a pilótáknak segítség nélkül kell vezetni) megszegése a kuplung beállításaival megtörtént. Ez azt jelenti, hogy a két Alfa elvesztette a hetedik-nyolcadik helyet, egyúttal pedig Lewis Hamilton és Robert Kubica is örülhet: ők kerültek a kilencedik és a tizedik helyre, a Williams lengyel versenyzője tehát megtarthatja egyetlen idén megszerzett pontját.

A döntés értelmében a két Haas került a hetedik-nyolcadik pozícióba, a két Alfa pedig a 12-13. helyen zárta a futamot. A történet már csak azért is érdekes, mert az Alfa részéről Beat Zehnder sportigazgató és Fred Vasseur csapatfőnök is azt mondta, hogy jó esélyeik vannak a fellebbezés megnyerésére, Vasseur azt állította, hogy a bizonyítékaik szerinte egyértelműek. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: