DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sajtóvisszhang: Vettel újjáéledt

Sebastian Vettel feléledése, Charles Leclerc dühe és a Ferrari visszatérése címlapsztori lett Olaszországban. Így reagált az olasz média a Szingapúri Nagydíj végeredményére.

A Ferrari múlt vasárnap sorozatban harmadszorra nyert futamot a Formula-1-ben, ezzel romba döntve minden jóslatot, amely a csapat esélyeit taglalta. A siker ráadásul egy kissé megosztó kettős győzelem lett, ugyanis a futamot vezető lévő Charles Leclerc egy stratégiai döntés miatt végül csapattársa mögött ért célba, így részéről kettős érzelmekkel zárult a futam. A csapat és Sebastian Vettel azonban kitörő örömmel zárta a hétvégét, amit számos olasz lap is megírt.

Gazzetta dello Sport: „Vörös hullám. A Ferrari megállíthatatlan. Egy dupla győzelem Vettellel az élen, egy diadal, amire Maranello két évet várt. Tizenhárom hónap hosszú idő a győzelmekhez, hírnévhez és világbajnoki címekhez szokott pilótának, de Szingapúrban véget ért a negatív sorozat.”

Corriere dello Sport: "A Ferrari visszatért. Vettel katona egy hibákkal és frusztrációkkal teli év után végre győzelmet ünnepelhetett. A diadalt Leclerc második helye tette tökéletessé a Ferrari számára. A Mercedes sehol, Hamilton veszített.”

La Repubblica: „A drámai szezonkezdet után csodának számítana a vörösök harmadik sikere, a szingapúri kettős győzelem? Nem igazán: Az idei Ferrari egy lassú, befejezetlen konstrukció volt.”

mediaferrari-2019szin1



Tuttosport: „Vettel öröme, Leclerc dühe: Sebastian kitalált a sötétből. Legyőzte Leclerc-t, aki a saját csapata ellen tüntet. Az igazi hír az, hogy a Ferrari minden pályán erős. Autóikat nem vezetik, hanem játszanak velük. Most eljött az idő, hogy kézben tartsák ezt a helyzetet.”

Corriere della Sera: „Vettel Szingapúrban újjáéledését ünnepelte. A Ferrari megfontoltsággal, valamint azzal az elszántsággal aratott győzelmet, hogy visszaadja az év elején kapott ütéseket. Hamilton augusztus negyedike óta nem nyert, Bottas képben sem volt.”

La Stampa: „Vörös Forradalom. A Mercedesnek és a Red Bullnak csak a morzsák jutottak. Az újjászületett Vettel és a fiatal csapattárs Leclerc mögött ott van Maranello kemény munkája, amit a magyarországi katasztrófa után befektetett.”

A fentieket végigfutva érdemes elolvasni, milyen hangnemben írt az olasz média a Brit Nagydíj után, amelyen Leclerc vérre menő küzdelmet vívott Max Verstappennel, Vettel pedig saját hibájából került balesetbe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: