DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kvjat szerint Raikkönen megpróbálta kinyírni

A Toro Rosso orosz F1-es pilótája szerint 2007 világbajnoka olyan dolgot csinált, amit éppen ő szokott ellenezni, mégpedig azért, hogy védje csapattársát, Antonio Giovinazzit.

Érdekes ütközéssel ért véget Kimi Raikkönen versenye Szingapúrban, hiszen az Alfa Romeo finn világbajnoka egyszerűen túl későn vette észre a mellé berobbanó Danyiil Kvjatot és gyakorlatilag nekihúzta az autóját - ő kiesett, Kvjat pedig ugyan tovább tudott menni, de pontot így nem szerzett. A Toro Rosso orosz versenyzője nem rejtette véka alá frusztrációját az esetet követően.

"Meglepődtem, mert akcióba lendültem és ezt egyértelművé tettem" - idézi szavait az Autosport. "Megmozdult a féktávon, ez egy olyan dolog, amiről sokat beszélünk és igazság szerint éppen ő az egyik, aki ellene van. Meglepődtem, hogy ezt csinálta. Ha védekezünk, akkor védekezünk, ha nyitva hagyjuk az ajtót, akkor hagyjuk nyitva az ajtót. Ő csak... öngyilkosságot követett el és megpróbált kinyírni engem is" - tette hozzá, meglehetősen erősen.

rai



Kvjat szerint egyébként Raikkönen azért tette mindezt, hogy védje jobb helyzetben lévő csapattársát, Antonio Giovinazzit. A futam után a versenyfelügyelők az oroszt és a finnt is magukhoz rendelték, hogy átbeszéljék a történteket, de Kvjatnak már amúgy is elege volt a futamból - eleinte túl gyorsan koptak a gumijai, aztán nem látott jól a visszapillantóiban, majd jött a Raikkönen-eset.

"Megvolt az esélyem a pontszerzésre, de kicsit zavarosak voltak az újraindítások a részemről, mert nem láttam igazán a tükrökben, aztán jött az eset Kimivel, ahol megsérült az autóm. Szóval nehéz délután volt ez."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: