DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ralf Schumacher: Vettelt év végén kirakja a Ferrari, ha nem javul fel

A hatszoros futamgyőztes Ralf Schumacher úgy gondolja, hogy a Ferrari szavaiból kivehető: Vettel már csak másodhegedűs. Amennyiben pedig nem képes dominálni Leclerc felett, év végén mehet.

Már bőven több, mint egy év telt el Sebastian Vettel legutolsó futamgyőzelme óta, melyet a 2018-as Belga Nagydíjon aratott. Bár a Ferrari azóta nem feltétlenül tudja felvenni a versenyt az élmenőkkel, de Kimi Raikkönen és Charles Leclerc is megmutatta, hogy lehet futamot nyerni a Ferrarival.

Vettel a tavalyi Belga Nagydíj óta inkább csak érthetetlen hibáival hívja fel magára a figyelmet, mint amilyen a legutóbbi is volt, Monzában, ahol csapattársa kilenc év után szerzett győzelmet a Ferrari számára, hazai közönség előtt.

A korábbi F1-es pilóta, Ralf Schumacher szerint, bár szerződése van Vettelnek 2020 végéig, mégsem biztos a maradása, amennyiben Leclerc továbbra is háttérbe szorítja őt: „Egy olyan verseny, ami Sebastian Vettellel történt Monzában, talán a legrosszabb élmény, ami egy pilótával történhet” – kezdte Ralf Schumacher a Skynak.

Leclerc átvehette a stafétát a Ferrarinál


„Én úgy látom, hogy már csak kettes számú. Ez kivehető a ferrarisok néhány nyilatkozatából. Egyfelől sokkal nyitottabbnak kellene lennie a közvélemény felé, például adhatna egy őszinte interjút, hogy mi is a problémája, hogy átérezzék az emberek a helyzetét. Másfelől pedig sürgősen javítania kell a teljesítményén.”

„Monzában újból elkövetett egy nagy hibát. Ilyeneknek nem lenne szabad megtörténnie. Ha ez folytatódik, akkor nem vagyok benne olyan biztos, hogy a Ferrari ragaszkodik hozzá jövőre is. Mostantól dominálnia kell csapaton belül, folyamatosan le kell győznie Leclerc-t. Ha ezt nem tudja megtenni, azt hiszem elküldik.”

Vettel az utóbbi gyenge versenyek után már vissza is csúszott 21 esztendős csapattársa mögé a világbajnoki pontversenyben, ahol jelenleg csak az ötödik pozíció az övé. A hétvégi Szingapúri Nagydíjon, ahol eddig már kétszer pole-pozíciót szerzett, kétszer dobogós helyezést ért el és egyszer nyert is a Ferrari színeiben, akár azonnal vissza is előzheti Leclerc-t.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: