DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Leclerc megvillant az időmérő előtt

A tegnap látott Hamilton-Verstappen küzdelem ma nem folytatódott, a Szingapúri Nagydíj harmadik szabadedzésén Leclerc lett a leggyorsabb a Ferrarival. A Red Bullok nagy lemaradásban.

Mivel a Nap a kezdéskor még csak lemenőben volt, ezért az edzés első fele elsősorban a tegnapi változtatások ellenőrzésére szolgált, a lényegi felkészülés az időmérőre a második félórában történt. A kvalifikációk során megszokott rendtől eltérően most a topcsapatok is kivették a részüket a kezdeti körözgetésből, a két Mercedes és a két Ferrari is viszonylag hamar megkezdte a munkát.

lec-szin-action1



Danyiil Kvjat garázsának akkor vált feszültté a délutánja, amikor az istallációs körét teljesítő orosz autójából szürkés füst szállt fel, a helyszínen tartózkodó Karun Chandhok szerint az égő olaj jellegzetes szaga volt érezhető a bokszutcában. Ebédelni Sergio Perez szerelői sem fognak, a mexikói a pálya utolsó szakaszán megcsúszott, és jobb hátsó kerekével csúnyán leütközte a falat. Nagy kérdés, hogy sérült-e a sebességváltója. 

fi-szin-fp3-tores

A tegnap előrevetített Lewis Hamilton-Max Verstappen küzdelemre most kevesebb esélyt látunk, a Red Bull pilótája csúnyán elmaradt az élen állóktól. Annál erősebbnek tűnik Charles Leclerc, aki két tizedmásodpercet adott a címvédőnek, aki második lett.

A középmezőny elején a McLaren kényelmes, négytizedes előnyt élvez a Renault előtt, a francia csapat körül azonban kiélezett a küzdelem. Említésre méltó George Russell tempója, a Williams újonca csapattársán kívül egy Alfa Romeót és két Haast is maga mögé utasított.

Az FP3 szöveges közvetítése itt olvasható vissza.

A végeredmény:

 szingapur-fp3-ered

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: