DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Már Szingapúrban visszatérhet a régi Vettel az excsapattárs szerint

Elég egyetlen verseny, és máris a múlté a négyszeres világbajnok szenvedése – vélekedik Daniel Ricciardo, aki 2014-ben egészen közelről figyelhette a német egy gyenge periódusát. Ez az egy verseny pedig akár már Szingapúr is lehet, ahol Vettel általában erős.

„Igen, úgy gondolom, abszolút képes lehet rá” – mondta a szingapúri sajtótájékoztatón Daniel Ricciardo, amikor arról kérdezték, képes lesz-e korábbi csapattársa, Sebastian Vettel kilábalni a mélypontról, ahol most van. Az ausztrál öt évvel ezelőtt a Red Bullnál versenyzett a német oldalán, amely szezonban szintén leírták Vettelt. Csapattársa a Ferrarihoz igazolt, és második nagydíján futamgyőzelmet szerzett.

„Valószínűleg megfelelő személy vagyok, hogy válaszoljak a kérdésre, mert a helyzet hasonló ahhoz, ami 2014-ben volt. Akkor is sikerült visszatérnie. Ha jó a memóriám, 2015-ben már a második versenyt megnyerte, Malajziában. Megvan a képessége felzárkózni, és csupán egyetlen verseny kellhet neki hozzá.”



„Nem akarok helyette beszélne, de talán minden Kanadában kezdődött, ahol vitás esetbe került, és megszerezhette volna első győzelmét. Ha az nem úgy alakul, ahogy, akkor a következő versenyek kimenetele is más lehetett volna. Ki tudja” – vélekedett úgy Ricciardo, hogy ha Montrealban nem büntetik meg Vettelt, a német elkaphatta volna a fonalat, most pedig egészen más lenne az összkép.

Hétvégén következik a Szingapúri Nagydíj, melynek Sebastian Vettel négyszeres futamgyőztese: a Ferrarival is szerzett itt elsőséget, 2015-ben. Ricciardo – aki szintén szingapúri specialista három második helyezésével – el tudja képzelni, hogy egykori csapattársa éppen itt nyeri vissza régi formáját.

„A múltban mindig erős volt itt Szingapúrban, ezért ez lehet a hétvége, ahol fordít. Lehet, hogy épp most történik meg, amit mondtam, hogy egyetlen verseny alatt fordul a kocka. Persze ez a sport sokrétű, főleg az élmezőnyben, nemcsak a tehetség számít, hanem a nyomás, a mentális állapot, a magánélet és minden egyéb is. A tehetséget viszont nem lehet elveszíteni, szóval a kérdés az, tud-e még gyorsan vezetni? Abszolút tud, egyszerűen csak arra a bizonyos hétvégére vár, amelyen mindent összerak és újra megtalálja magát. Arra pedig minden esély megvan, hogy ezen a hétvégén megtörténik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: