DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vettel: Szingapúrban bármi megtörténhet

Sebastian Vettel legutóbbi hibája azt jelenti, hogy mindössze három büntetőpontra van attól, hogy a versenyfelügyelők eltiltsák egy futamról, így szerinte sincs hibázási lehetősége Szingapúrban.

Míg Charles Leclerc Spában és Monzában is diadalt aratott, Sebastian Vettel mindössze egy negyedik helyre volt képes az elmúlt két versenyen, így visszaesett csapattársa mögé a világbajnoki pontversenyben, miközben attól sem áll távol, hogy eltiltsák egy versenyről.

Szingapúrban - többek között - ezért sem engedhet meg magának egyetlen apró hibát sem a német, ahol bízik egy jó eredményben, hiszen a közel-keleti pálya kiszámíthatatlan tud lenni: „Spa-Francorchamps és Monza után egy meglehetősen más karakterű pályára érkezünk” – kezdte Vettel a GP Blognak adott interjúban.



„Nagyon szeretek Szingapúrban versenyezni. Egy igazi utcai pálya, bukkanókkal, amely nem ad lehetőséget a hibára, ráadásul ez a kevés éjszakai versenyek egyike. Át sem kell állnunk az európai időzónáról, mivel akkor fogjuk elhagyni az országot, mikor a helyiek felkelnek, úgy, hogy hat óra az időeltolódás. Ez elég furcsa lesz.”

„A hétvégén szükségünk lesz a lehető legtöbb leszorítóerőre, miközben a három legpuhább keverék áll a rendelkezésünkre. Láttuk már korábban, hogy itt bármi megeshet, szóval nehéz lenne jóslatokba bocsátkozni. A pályán kívül is megterhelő lesz ez a csapatok számára, hiszen egy hét múlva már rögtön Oroszországban kell lennünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: