DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Leclerc: Nincs változás köztünk, nem vagyok vezér

A kvalifikációs incidens Monzában lezárt ügy, nem változtatta meg a két Ferrari-pilóta kapcsolatát. A friss futamgyőztes nem érzi magát első számúnak, sokkal inkább csapatjátékosnak tartja magát.

Az Olasz Nagydíjon második futamgyőzelmét szerző Charles Leclerc teljesítményben kezd egyre tartósabban a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel fölé nőni, ráadásul az előző versenyen azt is kimutatta, foggal-körömmel ragaszkodik, ha a győzelem a tét: a monzai időmérőn nem segítette a megbeszélteknek megfelelően Vettelt – habár kitartott amellett, hogy nem szándékosan. Szingapúrban felmerült, más jellegű-e a két versenyző kapcsolata, mint az év elején.

„Nem hiszem, hogy ez az eset változtatott volna bármin. Természetesen a szombati napot követően felmerültek kétségek azzal kapcsolatban, amit én csináltam. De elmagyaráztam, azóta pedig minden rendben. Teljesen őszinte voltam, mint ahogy mindig az vagyok. Semmit nem tettem szándékosan Monzában, nagyon trükkös helyzet állt elő a kör elején, a nagy kavarodásban. Túl későn jutottunk el a célvonalig, de nem volt szándékomban feláldozni Seb második körét” – magyarázta a Racer.com-on idézett Leclerc.



Mások már most kikiáltották az ifjú monacóit a Ferrari első számú pilótájának – Leclerc cáfolja, hogy ilyen jellegű sorrend állt volna fel a csapatban.

„Sosem éreztem, hogy az lennék, nem tudom, hogy kívülről máshogy tűnik-e… Belül azonban kiegyensúlyozott a helyzet. Korábban voltak szituációk, amikor én segítettem Sebastiannak, máskor ő nekem. A csapat mindent azért tesz, hogy neki haszna származzon belőle, és én is ezt tartom a legfontosabbnak. Azért vagyunk itt, hogy a legjobb teljesítményünket hozzuk, ugyanakkor boldoggá tesz a csapat pillanatnyi helyzete.”

„Úgy gondolom, a végén mindig kifizetődik, ha csapatjátékos vagy. Nem jó egy egoista versenyző, aki csak saját érdekeit nézi. Vannak olyan helyzetek, amikor ezt kell tenni, de meg kell találni a megfelelő egyensúlyt” – állította Leclerc, hogy hiába dicsérik pályán mutatott kíméletlenségét, továbbra sem önző érdekek vezérlik, hanem mindig a csapatot tartja szem előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: