DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ocont megviselte és feltüzelte a kihagyás

A Mercedes neveltje egy évet ül az F1 kispadján, mielőtt visszatérhet a versenyzéshez, ez pedig eléggé megviseli őt mentálisan. Helyzetében azonban nem csak negatívumot talált a 23 éves pilóta.

2020-ban újra ülést kap a Formula-1-es mezőnyben Esteban Ocon, aki már tavaly átigazolt volna a Renault-hoz, ha akkor nem golyózza őt ki Daniel Ricciardo. A tehetséges francia így egy évet a Mercedes tartalékosaként tölt el, így versenykilométerek szempontjából jelentős lemaradást szed össze, amit alternatív módon igyekszik pótolni.

ocon-portre-20191_1



"Nem vezethettem annyit, amennyit szerettem volna. Régen egymillió kilométert is tesztelhettem volna, mielőtt visszatérek, ezt most a szimulátorban tettem meg. Minden alkatrészt kipróbáltam, amit a csapat a versenyhétvégéken felhasznált, így képben vagyok az aktuális generációk legújabb fejlesztéseivel. Azt hiszem, ez egy pozitívum" - nyilatkozott az Autosportnak.

Ocon olyan tapasztalattal is gazdagodott a háttérben zajló munkával, amire egy aktív versenyző figyelme nem tudna kiterjedni. "Láttam olyan dolgokat, amikről egy pilótának nincs tudomása, például azt, hogy mit várnak el tőle. Ahogy Toto [Wolff] mindig mondja, minél többet látok, annál nagyobb tudásra teszek szert. Ettől pedig összességében egy jobb sportoló, egy jobb pilóta leszek."

A francia úgy érzi, az egyéves kihagyás éhesebbé is tette a sikerre, így a Renault-hoz bizonyítási vágytól égve érkezik. "Ez az év érzelmileg és mentálisan is kemény volt, hiszen a partvonalról néztem, hogy jól megy a srácoknak. Mindenesetre ez szerintem csak még jobban feltüzeli a vágyat."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: