DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Briatore: Épp a Red Bull beszél így más versenyzőkről?

Egykori felfedezettje, Fernando Alonso miatt nyilatkozott kritikusan Christian Hornerről a Renault egykori csapatfőnöke: a Red Bull-vezető szerint a spanyol káoszt okoz csapatainál.

Még emlékezhetünk a nagy szócsatára Fernando Alonso és a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner közt: a sportvezető arról beszélt, nem igazolná le a spanyolt, mert hajlamos káoszt okozni, akármelyik istállónál versenyez. Alonso azzal replikázott, hogy ehhez képest a Red Bull az évek során hatszor próbálta megszerezni. Bár a szóváltásra több mint egy évvel ezelőtt került sor, az Alonso menedzselésében szerepet vállaló Flavio Briatore most reagált rá egy rádióadásban.



„Hallottam, hogy Horner negatívan beszélt Alonsóról, ami mellett nem mehetek el szó nélkül” – mondta a Radio Sportivának a Renault egykori csapatvezetője, aki a 2000-es évek elején felkarolta Alonsót. „Emlékszem, amikor én intéztem el, hogy a csapata Renault-motorokat kapjon. Ki nem állhatom, amikor olyasvalaki, mint Horner negatívan beszél valakiről, mint Fernando.”

„Fernando nem csupán kiváló versenyző, de igazi csapatjátékos is. A McLarennel és Hondával egyszerűen nem alkottak jó kombinációt. Előfordul az ilyen is. A Red Bullnak elismerés jár az eredményekért, igaz, hogy még nem pályázhatnak a bajnoki címre, de gyorsan haladnak felé. Azonban ez nem jelenti azt, hogy így beszélhetnek más versenyzőkről. Különösen, hogy az igazat megvallva a Red Bullnak nem jár különdíj a pilótákkal való bánásmódért” – szúrt oda Horner csapatának, amely hírhedten kíméletlenül bánik a pilótákkal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: