DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: Siker és verejték Szingapúrban

A Red Bull holland F1-es pilótája kedveli a soron következő utcai helyszínt, ráadásul az autójának is feküdni fog a pálya, így nagy reményekkel érkezik a távol-keleti országba, ahol a lehető legtöbb pontra hajt.

Max Verstappen egyik kedvenc helyszínére, a villanyfényes, éjszakai futamot rendező Szingapúrba érkezik a Formula-1 mezőnye, amely a szezon tizenötödik, egyben az egyik legkülönlegesebb fordulója lesz. A pilótákat a magas páratartalom és a hőség miatt nagy megterhelés éri, ennek ellenére a holland már alig várja, hogy versenyautóba üljön.

verstappen-2018-szingapur1



„Ez egy nagyszerű pálya, és éjszaka csodásan néz ki a város. A reflektorok több karaktert adnak a helyszínnek, ami így teljesen eltér más pályáktól. Igazán kedvelem ezt a hétvégét. Maga a verseny nagyon igénybe vesz minket: forró és fizikailag megterhelő, szóval sokat izzadunk, mégis ez az egyik kedvencem.”

Verstappen számára nem csak a helyszín különlegessége motiváló - a Honda révén egy viszonylag friss, egyhétvégés erőforrás került az autójába, amelynek egyébként is fekszik a kanyargós utcai pálya.

„Ez egyben egy olyan helyszín is, ahol általában jobban szoktunk teljesíteni. Tavaly második lettem, ezért remélem, hogy erős hétvégénk lesz. Előzni eléggé nehéz, szóval az időmérőnek kulcsszerepe van. A lehető legtöbb pontot vettük célba, szóval már nagyon várom” - idézte őt a The Checkered Flag.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: