DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ricciardo: Nem ide tartozom, az élmezőnyben a helyem

Első renault-s szezonja tető- és mélypontját emelte ki Daniel Ricciardo. Kanada olyan érzés volt számára, mint egy pole-pozíció. Ausztria pocsék hétvége volt, mégsem törte le.

Az aktuális szezonban a hétszeres nagydíjgyőztes Daniel Ricciardo élmenőből a középmezőny tagjává minősült vissza: a Renault színeiben egy negyedik és egy hatodik helyezés legjobb eredménye, előfordult azonban, hogy az R.S.19 a pontszerzésre sem volt elegendő. A mélypont a versenyző érzése szerint az Osztrák Nagydíj volt.

„Szó szerint el tudom mondani, mi hangzott el a fejemben a verseny közben Ausztriában. Csak körbe-körbe vezetek, gondoltam. Nem akarok itt lenni. Úgy értettem: nem akarok ebben a pozícióban lenni. Valami 14. voltam akkor, egyik legrosszabb hétvégénk volt. De nem megsemmisítő kudarcként éltem meg, helyette azt mondtam: juttassatok vissza az élmezőnybe, mert nem itt van a helyem. Nem itt van a helyünk” – mondta a BBC-nek Ricciardo, akiről a napokban kiderült, két év alatt egészen pontosan 55 millió dollárt keres a Renault-nál, nem beszélve a bónuszokról, szolgálati autóról és egyéb csapat által állt költségekről.



„Ez az igazán pocsék hétvége hangsúlyozta a sport iránt érzett szenvedélyem és szeretetem, azt, mennyire szerettem volna, hogy mindannyian visszakerülünk az élre, beleértve engem is” – folytatta Ricciardo. Ha már mélységekről beszélt, szóba hozta a magasságokat is: különösen a Kanadai Nagydíj áll hozzá közel, melyet a hatodik pozícióban zárt, miután a rajtrács negyedik helyéről indult egy Ferrari és két Red Bull elől.

„Színtiszta pozitívum volt Kanada. Akadt néhány mélypontunk, de ez volt a csúcspont, olyan érzés, mint egy pole-pozíció. Volt néhány maradandó pillanatom” – folytatta Ricciardo. Ezek a részsikerek az ausztrál pilóta számára annak jelei, hogy hosszú távon nagyobb eredmények lesznek elérhetők. „Hogy akarok-e maradni? Igen, mert ideális esetben a következő szintre jutunk. Hatalmas elhatározás volt bennem, hogy idejöjjek. Nem az volt a szándékon, hogy két évig pihenjek valahol, hiába gondolják ezt egyesek. Az igazság, hogy nagyon akarom, hogy ez itt működjön.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: