DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nagyon készül hazai versenyére a Honda

Azok után, hogy saját értékrendjük szerint rengeteget fejlődtek idén, a Honda még egy nagy dobással mindenképp készül, ezt pedig hova máshova időzítené, mint a Japán Nagydíjra.

Azok után, hogy a Honda a Toro Rossóval sikeresen tudtak együtt működni, a japánok idén már a Red Bullt is kiszolgálják motorral, aminek az eredménye két futamgyőzelem és több egyéb dobogós hely lett. Hazai versenyükig még két futam van, de addigra mindenképp össze szeretnének dobni még egy komolyabb fejlesztést az erőforrásra.

„Úgy gondolom, Japánban harcolhatunk majd a 4-es specifikációjú motorral” - mondta Yasuaki Agasi, a Honda fejlesztési részlegének vezetője az AutoSportWebnek. „Az autó nagyon versenyképes lett idénre, így azt gondolom, jól megleszünk majd Suzukában. Az igazi harc aztán jövőre kezdődhet, erre készülök én is.”

00119019_304



Sokan már úgy vélekednek a Honda erőforrásáról, hogy már a Mercedesét is utolérték vele, Agasi azonban ennél jóval óvatosabban szeretne fogalmazni. „Nem tudom, mi történik ott. Úgy fogalmaztam nemrég, hogy a négyessel arra a szintre eljuthatunk, ahol ők vannak, de ehhez nyilvánvalóan több elemzésre lesz szükség, hogy ezt bizton ki merjük jelenteni. A célunk folyamatosan az volt, hogy érjük utol őket. Hogy ez már sikerült is? Ez az első év, hogy erre egyáltalán gondolhatunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: