DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Ferrarit az utcán is vezethetek

Elégedett lesz pályafutásával Lewis Hamilton, ha úgy hagyja abba, hogy sosem volt Ferrari-versenyző? Az ötszörös világbajnok biztosan nem fog bánkódni, de azért soha nem mondja, hogy soha.

Az Olasz Nagydíjon újra feltették a vissza-visszatérő kérdést Lewis Hamiltonnak, aki öt világbajnoki címe mindegyikét Mercedes-pilótaként szerezte – az első siker idején, 2008-ban csapata, a McLaren gyakorlatilag a Mercedes gyári formációja volt –, hogy fog-e valaha a Ferrarinál versenyezni. A brit bevallotta, időnként még a Scuderia fanatikus rajongói is azt tanácsolják, versenyezzen az olasz csapatnál – ő azonban hűséges a német márkához. Hamiltonnak olyan formában is feltették a fenti kérdést, hogy elégedett lenne-e pályafutásával, ha úgy hagyná abba, hogy sosem volt Ferrari-versenyző.

„Azt hiszem, igen. Amikor a Mercedes részese vagy, akkor egy család tagjává válsz egész életedre. Tehát 100 %, hogy ha itt fejezem be, elégedett leszek. Ferrarit pedig az utcán is vezethetek. Dühös leszek-e, ha sosem vezettem a Ferrarinál? Nem hiszem, hogy érdemes ismeretlen dolgokat boncolgatni” – idézi az Autosport Hamiltont.



„Szeretem a színt, látom a nézőtömeg szenvedélyét, amellyel a csapathoz viszonyulnak, amikor a dobogó alatt állnak. Ez más, mint bármelyik másik helyszínen. De bizonyos dolgok el vannak rendelve, és nem tudom, ez része-e a jövőre vonatkozó tervemnek. Az idő majd eldönti.”

„2007 óta nem nyertek bajnoki címet, és persze, hogy minden rajongó arra vágyakozik, hogy kedvenc csapata sikerrel járjon. Biztos vagyok benne, hogy szerepe van annak is, hogy az utóbbi pár évben én nyertem meg a bajnokságot” – fejtegette Hamilton, hogy miért szeretnék Ferrari-fanatikusok is Maranellóban viszontlátni. „Ugyanakkor két remek versenyzőjük van, és biztos vagyok benne, hogy örülnek a fiatal új csillagnak, aki feltörőben van. Én is kíváncsian figyelem, hogyan fejlődik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: