DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Abiteboul: A Renault motorja jó, az autó, ami gyengébb

Cyril Abiteboul csapatfőnök szerint az Monzában látszott a legjobban, hogy a Renault erőforrásával különösebb baj nincs: az autó gyengeségei azok, amik gyakran meggátolják őket a jó eredmények elérésében.

Cyril Abiteboul szerint a Renault erőforrása nagyon jól szolgált az Olasz Nagydíjon, ennek az eredménye volt Daniel Ricciardo negyedik és Nico Hülkenberg ötödik helye. A csapatfőnök úgy véli, az autó gyengeségei azok, amik miatt nem sikerült teljesíteni a saját maguk által megszabott elvárásokat, hogy rendszeresen dobogóra tudjanak állni.

„Nem volt egyszerű évünk” - ismerte el az F1 hivatalos honlapjának. „Több olyan lehetőségünk is volt, amikor jóval több pontot is szerezhettünk volna, amellyel jobban állhatnánk a bajnokságban is. Ez több okból nem valósult meg, néha rajtunk múlt, néha rajtunk kívül álló dolgokon. Monzában viszont semmi nem dolgozott ellenünk, jött is az erős eredmény.”

00119019_214



Ez egy dolgot mindenképp jelent. „Montrealban, Spában és Monzában is jók voltunk, ami azt jelenti, hogy a motorral kapcsolatos dolgaink tiszták. Az autó gyengeségei viszont még mindig megvannak, ezért nem ragadtattuk el magunkat különösebben a monzai eredmény után sem, mert tudjuk, rengeteg munka vár még ránk. Az erősségeinket most viszont meg tudtuk mutatni.”

A Renault jelenleg a konstruktőri tabella ötödik helyén áll, 65 pontja 18-cal kevesebb, mint amennyivel a McLaren rendelkezik a negyedik pozícióban, és 14-gyel több, mint az őket közvetlenül üldöző Toro Rossóé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: