DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Russell: Meglepően jók voltunk Monzában

A Williams úgy számolt, hogy az olasz pályán nyújtja majd a legrosszabb teljesítményt, ehhez képest George Russell még (a nyilvánvalóan problémákkal küzdő) Sebastian Vetteltől is alig maradt el.

Tulajdonképpen egész lineáris versenyt futott George Russell a Williamsszel Monzában: egy kiállás, egy tizennegyedik helyezés a leintéskor, alig elmaradva Sebastian Vetteltől. Az időmérő után kiosztott büntetéseknek köszönhetően egyébként az újonc angol innen is vágott neki a versenynek, annak pedig, hogy itt is tudott célbaérni, kifejezetten örül.

00119019_817



„Vannak pozitívumokat, amiket elraktározhatunk” - fogalmazott. „Meglepően jó volt a tempónk, hiszen arra számítottunk, hogy Monza egyike lesz a három pályának, ahol a legrosszabbak leszünk a végsebességünk miatt. De ez az eredmény azt mutatja, hogy jó munkát végeztünk, az autó beállításával, a gumikkal, minden az irányításunk alatt volt.”

Russell pontot egyelőre még mindig nem tudott szerezni, abból az egyetlen Robert Kubica nevéhez fűződik még Németországból. Karrierje első F1-es pontjának megszerzésére legközelebb Szingapúrban lesz majd lehetősége.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: