DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

McLaren: Vissza kell térnünk a szezonban már látott önmagunkhoz

Miután szinte katasztrofálisan sikerült a csapat számára a belga és az olasz hétvége, a csapatfőnök Andreas Seidl szerint törölni kell ebből mindent, és újrakezdeni onnan, ahová a nyári szünetig egyszer már eljutottak.

Olaszországban Carlos Sainznak egy potenciális hatodik helytől kellett elbúcsúznia, miután rosszul rögzítették az egyik kerekét a kiállása után, csapattársa, Lando Norris pedig a mezőny végéről csak a tizedik helyig tudott felzárkózni motorcseréje és büntetése után. Egy héttel azelőtt, Belgiumban fordított volt a szereposztás, de semmiképp nem jobb: Lando Norris autója az utolsó körben állt meg úgy, hogy az angol újonc az ötödik helyen haladt, Carlos Sainz pedig addigra már régesrég kiesett.

Miután a Renault Olaszországban egy nagyon erős versennyel jelentkezett és a negyedik-ötödik helyen zárt, valamint Belgiumból is elhozott néhány pontot egy nyolcadik helynek köszönhetően, a gyári csapat 25 pontot hozott az általuk motorral kiszolgált McLarenen, igaz, lemaradása még így sem kicsi - 18 pont.

00119019_755



Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke viszont látva azt, hogy a Renault több mint a felét kiharapta a hozzájuk képest fennálló hátrányból, megkongatta a vészharangokat. „Fontos, hogy ahogy innen távozunk, újra tudjuk kezdeni, és kielemezzük, mi történt ezen a két hétvégén. Vissza kell térni oda, ahol idén már jártunk, a versenyképesség szempontjából.”

Érdekes módon a bokszmunkával a Sainz-afférig nem volt baj. „Még mindig vár ránk az, hogy részletesen kielemezzük, mi történt. Elég kaotikus csere volt, aminek a vége az lett, hogy a kerék nem lett rendesen rögzítve. Tudtuk abban a pillanatban, hogy baj van, de az ilyen dolgok előfordunak. Viszont tavalyhoz képest óriásit léptünk előre a bokszmunkában, többször pontokat és előzéseket köszönhettünk ennek idén. Most kell egy újraindítás ebben a tekintetben, hogy aztán Szingapúrban már onnan tudjuk folytatni, ahol nyáron voltunk.”

Seidlnek tetszik a Renault-tól kapott legújabb erőforrás is. „Most már mindenkinél a C specifikáció van, ami teszi rendesen a dolgát. Volt egy kis előrelépés a teljesítményben és a megbízhatóságban is. Semmi nem tart vissza minket, így csak magunkra kell koncentrálnunk, ez a két verseny viszont visszalépés volt a nyári szünet előtti formánkhoz képest. De ez is része ennek a sportnak. Mondom, a legfontosabb most az, hogy vissza tudjunk térni ahhoz, amit akkor csináltunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: