DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton Leclerc miatt bekeményít

A Mercedes pilótája Monza után úgy döntött, agresszívabb stílusra vált, elvégre Charles Leclerc is így vezetett Olaszországban, és neki elnézték. Csak azt kéri, legyenek következetesek a felügyelők.

Lewis Hamilton részéről teljesen rendben van, hogy a Formula-1 mostanában elnézőbb a kerék a kerék elleni küzdelmek során, egészen addig, amíg a versenybírák hozzáállása nem változik hétről hétre. A brit világbajnoknak a múlt vasárnapi Olasz Nagydíjon tört bele a bicskája abba a Charles Leclerc-be, aki a pozícióját védve egyszer-egyszer a határokig elment, már ami a szabályosságot illeti. 

ham-lec-2019-monza



Hamilton erre először frusztráltan reagált, hiszen korábban büntették azt a szintű agressziót, amit Leclerc tanúsított, ám az utóbbi hetekben a felügyelők elnézőbbé váltak. Erre reagálva Hamilton úgy döntött, akkor ő maga is bekeményít. "Ha lehet így versenyeznünk, akkor én is így fogok. Ez egészen addig rendben van, amíg egyértelmű a helyzet. Így tiszta, hogy én és a többiek hogyan megyünk csatába."

A Mercedes pilótája összességében örül annak, hogy keményebbé válhatnak a kerék a kerék elleni küzdelmek, a Leclerc ellen vívott párharcot is élvezetesnek írta le.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: