DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Brawn: Vettel legyen a Ferrari prioritása

Ross Brawn szerint nagyon rosszul néznek ki az önbizalom nélküli Sebastian Vettel hibái, de a Ferrari részéről muszáj lesz rendezni a helyzetet, különösen 2020-ra.

Monzai hibájával, majd az azt követő ütközésével még mélyebbre lökte magát a már így is nagyon komoly gödörben lévő Sebastian Vettel, ezt a témát pedig most Ross Brawn sem tudta megkerülni - az F1 sportszakmáért felelős vezetője szerint a Ferrarinál most annak kell lenni a prioritásnak, hogy ezt a problémát kezeljék.

"Vettel nyilvánvalóan a sportunk egyik nagy pilótája, de ebben a nehéz időszakban nagyon nagy szüksége van a csapat támogatására ahhoz, hogy visszaszerezze azt az önbizalmat, ami most úgy tűnik, hogy nincs meg nála" - írta Brawn a szokásos, futam utáni összegzőjében a négyszeres világbajnokkal kapcsolatban.

seb_2



"Amellett, hogy természetesen az autót is fejleszteni kell, ennek kell lennie a prioritásnak Mattia Binotto csapatfőnök számára a következő hetek során. Nem lesz könnyű, de ez elengedhetetlen, különösen 2020-ra nézve" - tette hozzá a szakember. A Ferrari nem tett bejelentést a 2020-as pilótafelállását tekintve, de várhatóan nem lesz változás a Vettel-Leclerc páros tekintetében - éppen ezért lenne döntő, hogy a német visszanyerje korábbi formáját.

Brawn szerint egyébként Vettel most valószínűleg úgy érezte, hogy Leclerc nem volt korrekt vele szemben a szombati időmérőn, amikor nem kapta meg a szélárnyékot az utolsó körben. "Azonban ami a versenyen történt, arról csak ő tehet. Sebastian két hibát is elkövetett a hetedik körben, megforgott, majd nekiment Strollnak és ezek a hibák még rosszabbul néznek ki, ha Leclerc kettős győzelme mellé tesszük."

"Az tagadhatatlan tény, hogy nem számít, hogy ki a pilóta, vagy hogy mennyire jól mennek a dolgok a csapaton belül, az első ellenfél mindig az aktuális csapattárs."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: