Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. február 25. kedd
F1

Verstappen az élmezőnnyel tarthatott volna

A köridők alapján úgy érzi a holland, hogy ha nincs a rajthelybüntetése, akkor beleszólhatott volna a legjobbak csatájába Monzában. Így viszont semmi sem jött össze neki a versenyen.

Már előre tudni lehetett, hogy Max Verstappen az Olasz Nagydíjon kapja meg a Honda legújabb erőforrását, amely rajtrács végi indulást jelent majd számára. A hollandban persze még így is benne lehetett volna egy nagy felzárkózás, ám már az első kanyarban nekikoccant Sergio Pereznek. „Még csak szó sem volt késői fékezésről, csak követtem, követtem őket… Aztán hirtelen mindenki majdnem megállt. Próbáltam elkerülni őket, de így is hozzáértem Sergio autójához: azt hiszem, a hátsó kerekét kaptam el, emiatt megsérült az első szárnyam, ezért ki kellett állnunk a bokszba” – mondta el a rajt utáni tumultusról Verstappen a Motorsport.com hasábjain.

verstappen-monza-redbull-1A Red Bull pilótája aztán fokozatosan lépdelt előre a mezőnyben, viszont éppen Perezen már nem jutott tovább, így be kellett érnie a nyolcadik helyezéssel. „Jó volt a tempónk. Sokakat megelőztem, aztán viszont beragadtam Sergio mögé. Olyan nagy volt a végsebességük, hogy esélyem sem volt elmenni mellette. Aztán a virtuális biztonsági autóval is peches voltam, két vagy három autó is amiatt előzött meg a bokszban. Minden ellenünk volt az egész versenyen, semmi sem jött össze egyszerűen. Olykor remekül sikerül, ha hátulról kell indulnunk, mint például tavaly Austinban, de persze nem számíthatunk mindig erre.”

Verstappen úgy érzi, ha normál rajthelyről vághatott volna neki a monzai viadalnak, ott lehetett volna a legjobb helyezésekért folyó csatában: „Láttam őket a kivetítőkön, és figyeltem a felzárkózásomat. Tudtam, milyen köridőket futnak, és nem maradtam el tőlük. Természetesen amikor forgalomban voltam, akkor időt veszítettem, de amikor tiszta volt előttem az út, akkor nem voltak gyorsabbak. Ez eléggé biztató egy olyan pályán, ahol általában nem vagyunk ennyire versenyképesek. A mai nap a túlélésről szólt és arról, hogy megpróbáljunk néhány pontot szerezni. Ez sikerült, de már várom, hogy Szingapúrban újra az elejéből induljak, mivel letöltöttük a büntetésünket és remélhetőleg a gondokon is túl vagyunk, úgyhogy újra csak a teljesítményre koncentrálhatunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?