DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez: Nagy felzárkózás volt ez

Elfüstölő motorja miatt a Racing Point versenyzője, Sergio Perez csak a mezőny végéről vághatott neki az Olasz Nagydíjnak, mégis pontot tudott szerezni. Kellett ehhez egy erős vezetés és egy jó taktika a csapattól.

Valószínűleg nem sokan számítottak rá, de Sergio Perez azok után, hogy csak a rajtrács 18. helyéről vághatott neki az Olasz Nagydíjnak, végül az előkelő hetedik helyen futott be. A motorhiba és -csere után hátrasorolt mexikói öt kör után már a tizenegyedik volt, köszönhetően a körülötte zajló kalamajkának, ráadásul megúszta azt is, hogy az első kanyarban Max Verstappen egyszer eltalálta őt.

Pereznek jól jött ki a bokszkiállás is, így pedig végül bár Verstappen nagyon nagy tempóval jött mögötte, a hollandot sikerült maga mögött tartania.

00119019_916



„Az utolsó 15-20 kör nagyon trükkös volt, hiszen folyamatosan nyomnunk kellett” - utalt Perez Verstappen fenyegetésére a leintés után. „Nehéz volt, mert nagyon gyors volt. Nagyon nagy léptekkel zárkózott fel, de szerencsére én sem vesztegettem időt, amikor Giovinazzit kellett megelőznöm, és minden működött a mai nap során.”

Perez is elismeri, nem számolt ennyivel a motorhiba után. „Nagy felzárkózás volt ez, főleg annak fényében, mennyire nehéz hétvégénk volt a motorhiba és csere miatt. Ma minden működött, és a taktikánk is nagyon jól sült el a virtuális biztonsági autó idején. Sokat léptünk előre az utóbbi időben az autóval, éppen ezért bizakodó vagyok Szingapúrral kapcsolatban is, ahová újabb fejlesztések érkeznek. Innentől remélhetőleg ismét folyamatosan jöhetnek majd a pontszerző eredmények, egészen a szezon végéig.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: