DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hülkenberg a bűnbak az időmérős dugó miatt

A Renault pilótáját berendelték a stewardok a kvalifikációt követően. Christian Horner szerint a német a vétkes, amiért el fognak számolni vele az illetékesek. Toto Wolff úgy véli, másoknak is van vaj a fején.

A balul elsült Q3 második kifutásában Nico Hülkenberg hagyta el elsőként a bokszot: hogy ne maradjon a szélárnyék szempontjából kedvezőtlen pozícióban, a német lassú tempóban levágta az első sikánt – terve nem sikerült, a többiek annyira visszavettek, hogy ő maradt az élen. A végkifejletet ismerjük: a kavarodásban csak két autó, Sainz és Leclerc ért fel időben gyorskörére, az Olasz Nagydíj pole-pozíciójának sorsa idő előtt eldőlt.

A szürreális eseményeket követően a versenybírák berendelték a hatodikként végző Hülkenberget, aki gyanújuk szerint az F1-es sportszabályzat 27.3-as cikkelyét megszegte: indokolható ok nélkül hagyta el a pályát. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke – akinek Q3-ban szereplő versenyzője, Alexander Albon nem tudott mért köridőt futni, mivel a korábbi piros zászló is rosszkor jött számára – Hülkenberget érzi hibásnak a nevetségesbe fulladó fináléért.



„A Renault egyenesen kiment, és ez vezetett minden problémához, mert persze senki sem akar a sor elején lenni. Egyértelműen szándékosan csinálta, ami egy teljesen elfuserált helyzethez vezetett. A versenyigazgatónak lesz gondja erre, abban biztos vagyok. Az egész kissé bután sült el” – mondta Horner a Sky Sportsnak.

A Mercedes-csapatfőnök Toto Wolff megfogalmazása szerint „most mindenki idiótának tűnik” – bár erősebb szavakat használt Hornernél, ő nem Hülkenberg nyakába akarta varrni az egészet:

„Ez rosszabb, mint bármelyik utánpótlásszériában” – fogalmazott az osztrák, akit megkérdeztek, ki hibázott. „Mindenki, aki ideig-óráig elöl volt. Hülkenberg, aki kivezette a mezőnyt a bokszból, aztán egyenesen elment a sikánnál. De a többiek is, akik ezután visszavettek a tempóból. Ez nem volt méltó a Formula-1-hez” – folytatta Wolff, akinek mindkét versenyzője pórul járt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: