DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo: A nézők viselkedjenek felnőttként!

Felháborította a Renault ausztrálját, hogy a nézők megtapsolták Hamilton edzésbalesetét Spában. Megkérte a nézőket: igazi rajongóként viselkedjenek ilyen helyzetben, ne gyerek módjára.

A Belga Nagydíj harmadik szabadedzésén – néhány órával Anthoine Hubert halálos balesete előtt a Formula-2 futamán – nézők tapsolni és ünnepelni kezdtek, amikor Lewis Hamilton a gumifalba csúszott. Daniel Ricciardót különösen felháborította ez a magatartás: az ausztrál szerint nincs helye a versenypályán.

„Függetlenül attól, hogy szeretnek valakit vagy sem, nem szép dolog senki bukásán vagy hibáján örvendezni. Hamilton szerint a tömeg azt feltételezi, hogy ha baleset történik, mi biztosan jól vagyunk, de ezt a valóságban sosem lehet biztosra venni. Ahányszor pályára megyünk, ott a kockázat. Amikor nekimegyünk a falnak, lehetünk jól, mégis felvillan bennünk a gondolat. Amikor újra átmegyünk azon a kanyaron, a fejünkben ott fog motoszkálni” – mondta az Autosportnak Ricciardo, akit kifejezetten megviselt Hubert halála, versenyezni sem akart vasárnap.



A tragédia kapcsán Hamilton arról beszélt, a külső szemlélők alábecsülik az autósport veszélyeit.  „Egyetértek vele. Ugyanakkor nehéz elképzelni, mert egy rajongó soha nem fogja megtapasztalni, hacsak nem kezd el versenyezni. Ilyen a természete ennek a sportágnak, amelyet a rajongó nem tud kipróbálni. Nem kézzelfogható, nehezen megérthető. Én csak annyit kérhetek: ha rajongó vagy, akkor legyél valódi rajongó, és tartsd tiszteletben, amit csinálunk. Ne csupán a képességeinket, hanem a kockázatokat is” – szólította meg a nézőket az ausztrál.

„Senkinek sem kívánok ilyen megnyilvánulást. Egyébként én csak azért tudok erről, mert olvastam, amit Lewis mondott” – folytatta Ricciardo, aki pályafutása során még nem tapasztalta a szóban forgó sportszerűtlen reakciót balesete során. „Létezik rivalizálás, igen, nem kell minden versenyzőt szeretni. De ne viselkedjen senki úgy, ahogy a gyerekek viselkednek, nem a felnőttek. Bízunk abban, hogy ennél helyénvalóbb magatartást látunk majd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: