DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Monza miatt aggódnak az élmenők

Hiába a Mercedes és a Ferrari erős tempója, új fejlesztésű, ám bizonytalan erőforrásai miatt egyik csapat sem nyugodt a nagy igénybevétellel járó Olasz Nagydíj előtt.

A Formula-1 mezőnye a nyári szünetről visszatérve a versenynaptár két, motor szempontjából legmegterhelőbb helyszínére látogat el, a legutóbbi tapasztalatok pedig sem a Mercedest, sem a Ferrarit nem töltik el elégedettséggel. A múlt hétvégi Belga Nagydíjon a német és az olasz márka is továbbfejlesztett erőforrásokat mutatott be, és mindkét típus hibákat produkált, ami Monza előtt nem túl megnyugtató az érintettek számára.

vet-ham-spa-2019



A Mercedesnek Belgiumban két motorja is elfüstölt, ezeket kivizsgálásra visszaküldték a brixworth-i központba. Toto Wolff az Autosportnak elárulta, a meghibásodások azért aggasztóak, mert különbözőnek tűntek. Mivel nem ismerték a probléma okát, a maradék négy Mercedest használó autó Spában kockázatvállalás nélkül versenyzett. 

Belgiumban a Ferrarinak is kijutott a bajból, a Kevin Magnussen, Romain Grosjean és Antonio Giovinazzi autójában bemutatott új fejlesztésű motor utóbbi versenyzőnél elromlott, ami azért különösen aggasztó az olaszok számára, mert a hétvégi futamon, hazai közönség előtt a gyári csapat autói is megkapnák a fejlesztett csomagot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: