DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Időjárás: Kibabrál az eső a Ferrarival hazai pályán?

A 2019-es év eddigi egyetlen igazi esős versenyét Németországban láthattuk, azonban könnyen előfordulhat, hogy az Olasz Nagydíj lesz a második, melyen előkerülnek az extrém esőgumik.

Ahogyan azt Belgium előtt megírtuk, megérkezett az ősz Európába, ezzel pedig a Formula-1-be, így az utolsó olyan futamon sem fog 25 °C fölé kúszni a hőmérséklet, melyet az öreg kontinensen rendeznek meg.

Az olaszországi Monzában a hétvégén mindemellett komolyabb esély mutatkozik némi csapadékra is, kiváltképpen vasárnap, a verseny napján, ami nem biztos, hogy az előzetesen a motorerő-fölénye miatt esélyesnek kikiáltott Ferrari malmára hajtja a vizet.



A két pénteki szabadedzésen 18-22 °C körül alakul majd a levegő hőmérséklete, melyhez enyhe szél társul majd, miközben eső nem várható sem a pénteki, sem a szombati napon, legalábbis nem az F1 ideje alatt. A kvalifikáció napján mérhetik majd a legmagasabb hőmérsékletet, ami nagyjából 24-25 °C-ot jelent majd.

A vasárnapi futam napján aztán, bár 21 °C körül alakul a levegő hőmérséklete, egész napos esőt várnak a meteorológusok, ami néha alábbhagy majd, olykor egy kis időre el is áll, de több, mint valószínű, hogy vizes pályán rendezik majd meg a 2019-es Olasz Nagydíjat, melyet tavaly Lewis Hamilton nyert meg!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: