DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ross Brawn: Végre nyert a Ferrari!

Ross Brawn szerint kijárt már ez a siker Charles Leclerc-nek és nagyon jókör jött Mattia Binottónak, valamint a Ferrarinak is - biztos, hogy feltüzeli a fanatikus olasz rajongókat Monzára...

Ross Brawn is bevallotta a hétvégi Belga Nagydíj után, hogy örült annak, hogy a Ferrari megszerezte idei első győzelmét. Brawn korábbi csapata végigszenvedte a szezon eddigi részét és itt is nagyon kicentizte a sikert, de Charles Leclerc végül behúzta, az F1 egyik vezére pedig nem rejtette véka alá, hogy tetszett, amit látott.

"A többi csapat szurkolóinak meg kell bocsátaniuk nekem, de a Belga Nagydíjon végre megszületett a rendkívül örvendetes első idei Ferrari-győzelem és még inkább egy csodálatos első F1-es győzelem Charles Leclerc részéről" - írta szokásos, hétvégét összegző bejegyzésében Brawn.

rossb



"Idén minimum két olyan eset volt már, amikor a győzelem végül elkerülte: egyszer Bahreinben a mechanikai hiba miatt, másodszor pedig Ausztriában, amikor a nagyon támadó Max Verstappen megállíthatatlannak bizonyult a hajrában. Ezúttal azonban Leclerc bizonyította azt, hogy ellenállhatatlan erő" - magyarázta.

"Ez egy szinte tökéletes hétvége volt Charles-tól, aki a maximumot hozta ki a csomagból és kritikus volt, hogy minden szükséges támogatást megkapott a csapatától. Ebben pedig benne volt a segítség Sebastian Vetteltől is, aki feltartotta Lewis Hamiltont néhány létfontosságú körig, ez a késlekedés pedig döntőnek bizonyult, hiszen a bajnoki éllovas egyértelműen gyorsabb volt az utolsó fázisban" - tette hozzá.

"Ez ugyanakkor egy fontos győzelem a csapatfőnök, Mattia Binotto számára is. Azt jelenti, hogy kicsit nyugodtabb lehet a nyomást illetően, főleg ami a csapaton kívülről érkezik. Meg kell érteni, hogy Olaszországban a Ferrari ugyanúgy reflektorfényben van, mint a futballválogatott, a nyomás elképesztően nagy. Ez a győzelem egyébként is jól időzített számukra, hiszen pár nappal vagyunk a következő futam, Monza előtt. Ez alighanem feltüzeli a fanatikus olasz rajongókat...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: